Finnmarksløpet

Webshop

GPS-forvirring

Dette med GPS-tracking er et stadig tilbakevendende tema i gjesteboka vår. Spørsmålet er hvorfor sporingene tilsynelatende ikke viser sann plassering i sporet .

Skrevet av: Hans-Petter Dalby
Dato: 16.03.2010 11:30


Dette med GPS-tracking er et stadig tilbakevendende tema i gjesteboka vår. Spørsmålet er hvorfor sporingene tilsynelatende ikke viser sann plassering i sporet.

GPS’en på sleden mottar signal om hvor den befinner seg på gitte tidspunkter via en satellitt. Dataene sendes videre til en database via mobilnettet GSM. Alle senderne er innstilt på å sende hvert 15. minutt. Sendetidspunktet er ikke det samme på de ulike GPS’ene. Dette forklarer hvorfor to spann som kjører sammen ikke nødvendigvis vises på samme sted.

Senderfrekvensen kan forandres sentralt fra de teknisk ansvarlige i sekretariatet når man av ulike grunner har behov for å registrere oftere sporing.

Utfordringen er at ofte sporing tapper batteriet raskere for strøm en sjelden sporing. Derfor følger de ansvarlige med på batterikapasiteten på hver enkelt kjører som registerets fortløpende via en dataserver. Når det begynner å bli lavt batterinivå, settes sendefrekvensen tilbake – for å spare batteriet.

Fra tid til annen vil det dessuten være begrensninger knyttet bl.a. til avstand til GSM basestasjonene, vanskelig topografi osv, som kan gi manglende eller dårligere dekning.

Partnere