Finnmarksløpet

Webshop

FL1000: Løpsanalyse etter Neiden

Analyse av hundeløp er ingen eksakt vitenskap. Det er det som gjør det spennende. Noe vet vi, noe er sansynlighetsberegning og resten er helt åpent.

Skrevet av: Anki Ødegaard
Dato: 16.03.2010 01:32

Analyse av hundeløp er ingen eksakt vitenskap. Det er det som gjør det spennende. Noe vet vi, noe er sansynlighetsberegning og resten er helt åpent.

Har sett litt på de 10 første spannene ut fra Neiden

Ketil Reitan var først i sporet ut fra Neiden i ettermiddag. Han kjører til Kirkenes før langhvilen. Det ble forsøkt av Bjørn Hugo Kristoffersen for første gang i fjor, men han var ikke å betrakte som en av frontkjørerne. Derfor skal det bli spennende å se hva en sen langhvil betyr for fart og overskudd på de siste etappene når Reitan nærmer seg mål. Ketil Reitan er gjerne på hugget tidlig i løp, han har gode hunder og masse erfaring, men har hatt en tendens til å "få det" mot slutten. Kanskje er FL1000 2010 løpet hvor Reitan skal ta det helt hjem?
Total hviletid: 20.13

Harald Tunheim tok raskt føringen i årets løp, men hadde en litt krevende etappe inn til Tana søndag. En hund i sleden på tøffe spor legger begrensninger på farta. Langhvil i Tana for første gang for Tunheim tilsier at han nok har justert kjøreplanen en smule. Tunheim er en rå konkurrannsekjører og gir seg ikke med det første. Så får vi se om det tar seg opp til Kirkenes. Tror kanskje ikke han står øverst på pallen i år.
Total hviletid: 26.40

Roger Dahl nr 3 ut fra Neiden få minutter etter Tunheim. Dahl har ambisjoner, et godt spann og bøtter av rutine. Kjørt noe mer konservativt i år enn i fjor, ingen stunt så langt. Vil nok henge med i teten helt til mål.
Total hviletid: 27.06

Sigrid Ekran er fersk Norgesmester i langdistanse fra Femundløpet. Veldig gode hunder, tøff som toget, kjapp og lett. Sigrid er utrolig fokusert og får fram det aller beste i sine hunder. Helt klart en kandidat til pallplassering i FL1000 2010.
Total hviletid: 28.06

I den grad et hundespann kan finnes på papiret er Bjørnar Andersens spann av de absolutt sterkeste. Iditarodhunder som ikke er de raskeste i front, men er trent for å holde jevn fart over svært lange distanser. Bjørnar Andersen har lang erfaring, han har vunnet FL1000 tidligere ( 2004) og er kjent for sitt eminente hundestell. Han har ikke nådd helt til topps på de lengste løpene de siste år, men dette kan være Bjørnars år. Vi så et spor av Tigerblikket da han forlot Neiden i dag. Han vil!
Total hviletid: 27.39

Ralph Johannesen kjører for mer enn ATV og laubærkrans. Han kjører for å opprettholde maktbalansen på Fagerheim Fjellstugu. Etter samboer Inger Marie Haalands seier i fjor, må Johannesen satse alt. Sånn er det bare. Og selvsagt kan han klare det. Spannet er suverent, mannen på meiene er i medgang og utstråler trygghet og glede. Han har et sånt fokus disse dagene at det er langt mellom de velkjente grovisene fra "Ralphen".
Total hviletid: 28.08

Gorm Engen kjører bra. Han ( og Erle Frantzen) har gode hunder. Dette er Engens 2. FL1000 så han vet hva han har foran seg. Er vel usikker på hvorvidt han er klar for pallen, men det blir et bra løp, det er det ingen tvil om.
Total hviletid: 28.41

Tore Bergby er med i år også. Kjører jevnt bra. Er inne i et generasjonsskifte, superleder Buck med flere er pensjonert, men nye er på vei opp. Bergby har en svært avslappet kjørestil og en unik kontakt med hundene. Han har også alltid kjørt bra i siste halvdel av løpet, men noen reprise på seieren fra 2007 blir det nok ikke enda.
Total hviletid: 25.59 + 3 timer på sporet etter Skoganvarre = 28.59

Kjell Brennodden er med, som alltid. Ingen feilkjøringer i år, fortsett med det! Gode hunder, masse rutine, men av og til litt trøtt på setet. Litt usikker på hvor Kjell Brennodden plasserer seg i år, men Topp 10 blir det nok.

Robert Sørlie, Godstoget fra Jeppedalen, kjører FL1000 for første gang på 9 år. Sørlie er også inne i oppbygging av et nytt langdistansespann etter at Team Norway ble oppløst i fjor vår. Han har et godt spann, men  kanskje ikke av de mest rutinerte i dette selskapet. Likevel,- Robert Sørlie er i stand til å kjøre mesterlig med nesten hvilket som helst spann. Norges mestvinnende hundekjører innen sledehund langdistanse gir alt helt til mål. Så får vi se om det blir pallplass av det.
Total hviletid: 28.27




Og enda er det mange gode spann bakover; Nina Skramstad, Mona Kolstad,
Arne Karlstrøm, Rune Johansen m.fl: Dette blir spennende dager!







                                             Alle foto: Anki Ødegaard


Partnere