Finnmarksløpet

Webshop

FL500: Team Fiksen og Beldo i mål samtidig

Hundene til Martin Fiksen og Sigurd Beldo har trent sammen i hele vinter. Så samkjørte er hundene, at det kun skillte fire minutter mellom dem da de gikk i mål mandag kveld.

Skrevet av: Niels Westphal
Dato: 15.03.2010 21:03

Hundene til Martin Fiksen og Sigurd Beldo har trent sammen i hele vinter. Så samkjørte er hundene, at det kun skillte fire minutter mellom spannene da de gikk i mål mandag kveld.

Hverken Martin Fiksen eller Sigurd Beldo har egne hunder. Beldo kjører farens Karl Petters hunder, mens Martin Fiksen kjører Bjørnar Leistads spann. Fiksen, Leistad og Beldo samarbeidet tett om treningen av hundene denne vinteren. Sammen har de trent hverandres hunder, og sørget for å få hundene i god nok form til å gjennomføre 500 knallharde kilometer på Finnmarksvidda.

Samarbeid er vanlig
Slike treningssamarbeid er ganske vanlig blant hundekjørere. Skal hundene bli i stand til å gjennomføre Finnmarksløpet, enten det er 500 eller 1000 kilometer, kreves det uttallige timer med trening. For mange hundekjørere er den eneste måten å klare dette på, å samarbeide.

Treningen til Beldo, Fiksen og Leistad var vellykket og de hadde tydeligvis også trent ganske så likt. I mål skillte det kun fire minutter mellom Beldo og Fiksen, med Beldo først.

En fornøyd Sigurd Beldo i mål i Alta. Foto: Sten Tony Hansen

Partnere