Finnmarksløpet

Webshop

FL500: På målstreken

Etter teten har mange hundekjørere som fortjener omtale kommet i mål i Alta. Her er en kavalkade med bilder og sitater fra målgangen.

Skrevet av: Erlend R. Strand
Dato: 15.03.2010 20:39

Etter teten har mange hundekjørere som fortjener omtale kommet i mål i Alta. Her er en kavalkade med bilder og sitater fra målgangen.

Klokken 17:56 ikveld kom Bernd Helmich inn til en hederlig sjuendeplass. - Han flyttet til Alta for hundenes skyld. - De hadde ikke trivdes i New Zealand eller noen som helst annen plass, kommenterer han på målstreken. Her får hundene en velfortjent snack. - Selv om en av dem har vært litt lat, forteller han.

Førstegangskjører Leif Wilhelmsen tok en 8.-plass i Finnmarksløpet, men en 7.-plass i NM. - Så flott, det blir jo 14 tilsammen, kommenterer han idet han kommer inn imål. Det beviser at hodet er på plass etter flere døgns slit. De fem hundene som ble med inn til mål, så også ut til å være i fin form. - Hadde de andre tre vært av samme kaliber hadde jeg vært her for lenge siden, smiler han.

Foto: Erling SmemoSvensken Heike Kontermann fra Arvidsjaur kom inn på 9.-plass idet hun passerte målstreken.

John Øivind Selmer fullfører i år Finnmarksløpet i begrenset klasse for tiende gang. Som vanlig har han lånt hunder for å kjøre Finnmarksløpet ettersom han ikke eier en eneste hund selv. Denne gangen har han lånt seks hunder fra Harald Tunheim og to fra Roger Dahl. - De to fra Roger er stjernene, de kunne fortsatt ti mil til, sier han. På målstreken får han et glass sprudlevann av Wenche Tørmænen. - Nå kan du ikke si at du aldri har fått champagne på målstreken, ler hun.

Foto: Erling Smemo 

Svein Erik Strand kjører for sledehundklubben Mush i Lunde. Han har to 11.-plasser å vise til fra tidligere løp, så hva passer vel bedre da enn en ny 11.-plass? Uansett har han nådd sin målsetning om å komme til mål. Det har han gjort med 7 hunder etter å ha satt ut en allerede i Skoganvarre.

Foto: Erlend R. StrandFinske Juha Pekka Björkstedt holder til i Ivalo. Han er førstegangskjører og tok 12.-plassen.

Klokken 19:33 kom trønderen Magnus Gorter Voie Waling til mål i Alta. Han kjører på hjemmebane for Alta Trekkhundklubb og VagabondHusky. Han har tatt det rolig i år for å forberede spannet til senere konkuranser. Waling er veldig fornøyd med gjennomføringen og dedikerer løpet til Lille My, lederhunden som nylig døde.

Dag Broch fra Tana kjører Finnmarksløpet av ren kjærlighet. Målet om å slå Aila Sarre klarte han derimot ikke. Han kan videre fortelle at han har kjørt seg frisk etter å ha vært litt småsyk. Han har dessuten kjørt nesten hele etappen etter Jergul med den nest tyngste hunden i sleden. - Junior har gått som leder hele veien, så den bør nok kunne kalles Senior nå, spåker han i målområdet.

Ben Voigt på MålstrekenBen Voigt er fra Tskland men holder til i Langfjordbotn. En sliten Voigt finner ikke ord når han skal fortelle om løpet. - Akkurat nå er jeg så sliten at jeg bare vil sove, sier han.

Partnere