Finnmarksløpet

Webshop

FL1000: Velkommen til Neiden

Et fantastisk vintervær ønsker oss God morgen på sjekkpunkt Neiden. Her kommer en liten oppsummering fra tidlige morgentimer.

Skrevet av: Anki Ødegaard
Dato: 15.03.2010 09:28

Et fantastisk vintervær ønsker oss God Morgen til sjekkpunkt Neiden. Her kommer en liten oppsummering fra tidlige morgentimer.

8 kjørere har kommet til Neiden, og det gjennomføres langhvil for frontkjørerne. Ralph Johannesen er et eneste stort smil så langt i løpet. Det funker for Ralph nå. Beste kjøretid inn hit så langt, 6.33 over fra Tana. Dessuten; han har slått alle kjøretidene til samboer og fjorårsvinner Inger Marie Haaland. Det  legger vel heller ingen demper på humøret vil vi tro.

Robert Sørlie har også kjørt bra, 16 minutter svakere tid enn Ralph.

Kjell Brennodden kom inn 56 min etter Ralph Johannesen. På spørsmål om han er fornøyd med etappen svarer han i kjent stil: - Jeg er jo her. Da må jeg være fornøyd. Brennodden er i langt bedre form enn han var i fjor, da hadde han infeksjon i hele kroppen under hele løpet. Han har duppa litt på turen, det har sin pris med sitteslede. Handler og sønn, Ola Brennodden Sunde forteller at spannet er trøtt, selvsagt, men ellers ser det veldig bra ut. Kjell Brennodden vil kjøre videre til Kirkenes med fullt spann etter langhvilen.
Kjell forteller at han fikk selskap av en ørn på sporet i morgentimene inn til Neiden. Ellers var det rolig.

Nina Skramstad stråler inn til Neiden i kjent stil. Hun sier det har gått litt trått over, men at sporet har vært helt suverent.
Arne Karlstrøm er rolig til tross for nattens lille GPS-drama. Han tapte noe tid på seansen, men sier man får være glad at det var han som var gjenstand for forstyrrelsen, og at det overhodet ikke er noe å snakke om.

Ketil Reitan har 3. beste tid til Neiden. Han skryter veldig av sporene og mener det aldri har vært så gode spor tidligere i Finnmarksløpet.

Jo Are Brennodden kjører et ungt spann fra kennel Frankmotunet. Han kjører noe mer konservativt enn pappa Kjell, og har som mål å komme seg rundt FL1000 til en plassering på øvre halvdel av resultatlista og gi de unge hundene gode erfaringer.

Sjekkpunkt Neiden gir de beste forhold for en god langhvil, det er rolig her, det er god plass, det er god mat, og sola varmer trøtte hundekropper under pleddene.



Alle foto: Anki Ødegaard

Partnere