Finnmarksløpet

Webshop

Miquel i mål

Skrevet av: Olav Hatlen
Dato: 09.03.2004 03:46

Finnmarksløpets sørligste deltaker, spanjolen Miquel-Angel Martinez, krysset mållinja i Alta klokken 02.04 natt til tirsdag. Det var en lettet og svært fornøyd hundekjører vi snakket med umiddelbart etter målgang. Han sa at han hadde hatt noen problemer med hundenes seletøy underveis, men ellers hadde alt gått som planlagt.

Deltar for andre gang

Hundekjøreren fra Barcelona deltar i sitt andre Finnmarksløp. Han sier at han ikke helt visste hva han gikk til da han deltok første gang. Denne gangen har han imidlertid vært mentalt forberedt, og han har kjent landskapet, traseen og forholdene ellers.

Miquel forteller at årets mål har vært å fullføre med alle hundene i spannet. Full måloppnåelse var dermed et faktum da han passerte under målseglet.

Lang tur

Miquels treningsforhold kan ikke på noen måte sammenlignes med de skandinaviske kjørernes. 80 prosent av treninga foregår på barmark, og temperaturene ligger på et nivå vi bare kjenner fra Sydenferiene. Skal han trene på snø må han kjøre høyt opp i Pyreneene.

Nå gjenstår det en kjøretur på 4400 kilometer før Miquel er hjemme, men den lange kjøreturen skremmer han ikke, for han sier at han vil komme tilbake igjen et annet år.

Partnere