Finnmarksløpet

Webshop

FL500: - Har Jotka blitt min skjebne?

Wolfgang Simon Nilsen (50) Norge måtte som første spann bryte før Jotka, bare noen mil etter starten.

Skrevet av: Hanne Rosenberg
Foto: Sten Tony Hansen
Dato: 13.03.2010 22:00

Wolfgang Simon Nilsen (50) Norge måtte som første spann bryte før Jotka, bare noen mil etter starten.

På spørsmål fra pressetjenesten om hva som har skjedd svarer Wolfgang:
– Jeg har hatt en fantastisk oppkjøring til årets Finnmarksløp. Hundene har vært motiverte og i meget god form hele sesongen. Jeg gledet meg virkelig til starten i dag. I forbindelse med overnattingen i Alta før start merket jeg at hundene var noe nede, men tenkte at det hadde med at de var stresset før starten.
Etter klatringen opp Detsikalia skjønte jeg at noe var galt. Hundene hostet og harket og farten forsvant helt. Avgjørelsen om å bryte var da ikke vanskelig. For meg står hundene i fokus. I 2008 måtte jeg også bryte på Jotka fordi jeg hadde lederhundproblemer. Før årets løp har jeg jobbet godt sammen med hundene og hadde ikke lederhundproblemer lenger. Akkurat nå er jeg mest lei meg for at jeg heller ikke i år skulle lykkes. Men jeg er mer enn klar for å komme tilbake i 2011 med et friskt og raskt spann, avslutter Wolfgang på telefonen på vei rundt i løypa for å hente inn utstyr o.l. som er sendt ut med depotbilen.

– Hundekjørerene som deltar i Finnmarksløpet har hele tiden hundenes tilstand i fokus og det står stor respekt av deres behandling av hundene og de avgjørelsene de tar underveis for å ivareta hundene sine. Så også i forhold til Wolfgang Simon-Nilsen, sier pressesjef Hans Petter Dalby i en kommentar til at det første spannet bryter i årets Finnmarksløp.

Partnere