Finnmarksløpet

Webshop

FL500: Mikal Lanes (36) Norge, første 8-spann til Levajok

Mikal Lanes skrev seg inn på sjekkpunktet i Levajok kl. 04:02 tett forfulgt av Arnt Olav Skjerve, som kom inn med en hund i sleden, og Jostein Lindgren som kun var henholdsvis 3 og 4 minutter bak.

Skrevet av: Marcus Leistad
Foto: Erlend R. Strand
Dato: 14.03.2010 05:51

Foto: Erlend R. StrandMikal Lanes skrev seg inn på sjekkpunktet i Levajok kl. 04:02 tett forfulgt av Arnt Olav Skjerve, som kom inn med en hund i sleden, og Jostein Lindgren som kun var henholdsvis 3 og 4 minutter bak.

- Turen har vært veldig fin og har gått over all forventning, sier Lanes. Lanes er Rookie i årets løp og har så langt imponert med å være første spann til Levajok. Som første mannlige kjører til Levajok fikk Lanes tradisjonen tro en kniv samt en pengepremie og sjokolade av Tana næringsforening. - Alle hunder virker å være i god form og det var ingen problem å holde samme fart som mange av spannene i åpen klasse. Jeg skal hvile lenge her og håper dette vil gi god fart i sporet de neste etappene, sier Lanes som ser frem til neste etappe som ikke inneholder noen stigninger.

I tillegg til Lanes fikk Elisabeth Edland premie for første kvinnelige kjører som kom til Levajok i FL-500. -Dette var verdt å sparke for, smiler hun.

Partnere