Finnmarksløpet

Webshop

Sprell i Skoganvarre

Sjekkpunkt Skoganvarre byr på god stemning for alle som kommer for å oppleve Finnmarksløpet.

Skrevet av: Erlend R. Strand
Foto: Erlend R. Strand
Dato: 13.03.2010 22:12

Sjekkpunkt Skoganvarre byr på god stemning for alle som kommer for å oppleve Finnmarksløpet.

Men ikke minst får hundekjørerne en særlig varm velkomst med muntre heiarop ved ankomst. Her er også kommentator som oppdaterer publikum underveis. I tillegg byr Skoganvarre på bålhygge, varmetelt med salg av mat og lokalt håndtverk, samt lysshow og musikk.

Anna Fenger Lynge var der da det hele startet i fem-tida. -Da jeg kom var det lite folk og ingen hunder, så jeg visste ikke hva jeg skulle tro, forteller hun. Lynge fikk med seg åpningen som bød på opptredener med både dans og sang. Da Elisabeth Edland som første hundekjører ankom var det imidlertid kommet mer folk. -Stemningen var fantastisk og folk jublet og sang for kjørerne, forteller Lynge. Det er første gang hun opplever Finnmarksløpet på nært hold og har tenkt å følge med langs 500 km-løypa. -Jeg kjenner noen kjørere jeg kommer til å heie på, blant annet Børge Johansen fra Karasjok, forteller hun.Anna Fenger Lynge viser frem håndlagede produkter i varmeteltet i Skoganvarre. (Foto: Erlend R. Strand)

Lynge kjenner dessuten flere som har bidratt til Sjekkpunkt Skoganvarre. -Mamma har utstilling her med håndlagede produkter av skinn og pels, forteller hun og holder stolt opp eksempler.

God dugnadsinnsats
Sjekkpunktsjef Jan Arne Jakobsen har lang fartstid i hundekjører-miljøet og er fornøyd med sjekkpunktet så langt. - Vi var tidlig ute med å få ting på plass. Dessuten har flinke soldater hjulpet til samtidig som bygdefolket selv har stilt opp, forteller han. I Kaféen er det hektisk aktivitet med servering av varm mat og kaffe. - Akkurat nå er vi 7 på jobb, forteller Hilde Johansen. Hun har campingvogn på Skoganvarre og har ingenting imot å stille opp som frivillig når det trengs. -Det er bra for bygda at Finnmarksløpet kommer hit. Det bringer liv og røre, forteller hun mens hun er i full sving med bevertningen.

Partnere