Finnmarksløpet

Webshop

Går for topp ti

Geir wiik stiller for fjerde gang i Finnmarksløpet. Denne gangen med ny strategi og håp om å minst forsvare 4. plass fra 2005. Han har for anledning tatt med hele kennelen i mangel av noen til å passe på hjemme.

Skrevet av: Erlend R. Strand
Foto: Erlend R. Strand
Dato: 13.03.2010 13:09

Geir Wiik og annenhandler og søster Karin Wiik like før start. Foto: Erlend R. StrandGeir Wiik stiller for fjerde gang i Finnmarksløpet, denne gangen med ny strategi og håp om minst å forsvare fjerdeplass fra 2005. Wiik har for anledning tatt med hele kennelen i mangel av noen til å passe på hundene hjemme.

-Vi tar det som en tur, smiler han og dukker ned i proviantkassa. Geir Wiik kjører best med brødskive med Banos på, kan han avsløre. Han har med seg 16 hunder hvorav 8 skal ut i sporet på Finnmarksløpets 500 km-løype. Mye er imidlertid avhengig av føret. -Hvis det blir godt nføre håper jeg å være blant topp 10, sier han. - Men det er mange som kjører veldig fort, blant dem Elisabeth Edland og fjorårsvinner Arnt Olav Skjerve. Vi må heller ikke glemme en rutinert kjører som Ole Wingren.

-Drømmeføret er en god såle med tung snø oppå. Blir det for løst, drukner hundene og blir det for hardt, er de ikke raske nok, utdyper han.
Som lederhund har han Mounti Helge. Han fikk to navn, ettersom det ikke lot seg gjøre å bli enige hos veterinæren. -Han er kjempeforbitt og mangler både hjørnetenner og baller, forteller Wiik. -Han passer jo best der han som ikke bryr seg om løpetida til de andre i spannet, fortsetter han.

Den nye strategien er mer offensiv enn han har hatt i tidligere løp. -Det handler om å ligge godt fremme, og komme godt på slutten, understreker han.

Partnere