Finnmarksløpet

Webshop

Tidenes thriller i 500 km

Skrevet av: Markus Kyrre Leistad
Dato: 08.03.2010 19:58

En uke før start ligger det an til å bli en av tidenes jevneste og mest spennende kamp om den gjeve førsteplassen i FL-500. Aldri før har så mange av de som stiller til start fremstått som seriøse utfordrere til seierspallen, og aldri før har det vært gitt en ATV til en verdi av 80.000 i førstepremie i FL-500.

Av de som stiller til start fremstår regjerende mester fra 2009 Arnt Olav Skjerve som den aller største favoritten. I tillegg til førsteplassen i 2009, kan Skjerve skilte med seier i Femundløpet 2009 og 3. plass i FL-500 2008. Skjerve har med sin 2. plass i årets Femundløp allerede vist at han også er å regne med i år. Skjerves strategi for årets løp er "å ha full fart så lenge det holder".

En annen tidligere vinner som også må leve med favorittstempelet er Elisabeth Edland, som vant i 2007 og kom på 4. plass i 2009. Edland har ingen spesiell strategi for årets løp, men med massevis av erfaring og raske hunder må hun regnes for å være en av kandidatene til seierspallen i årets løp.

I tillegg til de to tidligere vinnerne stiller Jørn Sødal Kvam til start. Sammen med broren Svein Sødal Kvam utgjør de "Team Kvam" som blant annet vant Femundløpet (klasse F-400) i februar i år. "Team Kvam" kom i mål 12 minutter før Arnt Olav Skjerve i årets løp, og det er dermed duket for en spennende omkamp mellom Skjerve og "Team Kvam". Jørn Sødal Kvams strategi for årets løp er enkelt og greit "å kjøre fort".

Andre kjørere med gode resultater i tidligere Finnmarksløp og som må regnes som utfordrere til pallen i år er: Taisto Torneus som kom på 3. plass i 2009 og Ole Wingren som har en 5. plass fra 2008 og som kjører med spannet som kom på 2. plass i 2009, da med Ronny Wingren som kjører. Til slutt må man regne med Joni Henrik Elomaa som etter eget utsagn går for alt eller ingenting i år.

I tillegg til de opplagte forhåndsfavorittene byr Finnmarksløpet alltid på én eller flere overraskelser. 

Med årets startliste er FL-500 mer åpent enn noen gang. Det vil være spenning helt fra start, og så gjenstår det bare å se hvem som krysser mållinjen i gågata i Alta først, og dermed blir vinner av FL-500 2010.

 

Partnere