Finnmarksløpet

Webshop

Årets høydepunkt

Skrevet av: Anki, Ann-Kristin Ødegaard
Dato: 02.02.2010 09:08

De to neste profilene vi presenterer er to storfavoritter til å vinne årets 1000 km. Bjørnar Andersen fra Sørskogsbygda og Ralph Johannessen fra Fagerheim. Ralph betegner Finnmarksløpet som åres høydepunkt!

Ralph Johannessen (52), Fagerheim, Hardangervidda

Ralph Johannesen er hundekjører fra Hardangervidda. Sammen med samboer, og fjorårets suverene FL1000-vinner, Inger Marie Haaland, driver Ralph Fagerheim Fjellstugu.

Ralph har kjørt hund i mange år, har mye løpserfaring og er lur som en rev. Han er alltid en konkurrent å regne med. Han har to 2.plasser og en 4.plass fra FL1000 km. Da samboeren kjørte inn til seier i sitt første Finnmarksløp, er det mye som tilsier at Ralph Johannesen kommer til å satse enormt i 2010. De har gode hunder der oppe på vidda. Vi er sikre på at Ralph kommer til å melde seg på i kampen om Saltdalshytta også.

Ralph har et suverent lederskap i forhold til hundene. Mange kan huske hans løp i 2008, hvor han slet med mye sykdom i spannet, men stod løpet ut og kjørte sitt lille 6-spann fra Sirma og inn til Alta til en 10.plass.

Ralph Johannesens kommentar til Finnmarksløpet: Årets høydepunkt!

Les mer om Ralph Johannessen, klikk her

Bjørnar Andersen (32), Sørskogsbygda

Bjørnar Andersen er kjøletekniker med eget firma og bor i Sørskogbygda med Lill og sønnen Marius.
Bjørnar Andersen er den berømte nevøen til Robert Sørlie og har vært en del av Team Norway, sammen med Robert Sørlie og Kjetil Backen fra 2003.

Bjørnar har vært ung og lovende i mange år. I 2003 slo han onkel Robert på Femund500 og vant for første gang. I 2004 vant Bjørnar Finnmarksløpet 1000 km. I 2005 ble han beste førstegangskjører i Iditarod, verdens lengste sledehundløp og kjørte inn til 4. plass samme år som Robert Sørlie vant løpet for andre gang. I 2006 kjørte Bjørnar inn til en sterk 6.plass i Iditarod.

I 2009 vant Bjørnar Amundesen Race en snau time foran Robert Sørlie. Så det er en rutinert herremann  som stiller til start i FL1000 i 2010. Han vil garantert være en av toppkjørerne. Bjørnar Andersen har gode hunder, mange rutinerte Iditarodhunder og noen nye med stort potensiale.

Bjørnar Andersen om Finnmarksløpet: Jeg skal ha den hytta!

Les mer om Bjørnar Andersen, klikk her

Partnere