Finnmarksløpet

Webshop

Nye profiler

Skrevet av: Anki, Ann-Kristin Ødegaard
Dato: 22.01.2010 12:05

De to neste profilene i 1000 km vi presenterer er trønderpia som tok Alaska med et stort smil, Sigrid Ekran, og selveste "Mister" Finnmarksløpet, Roger Dahl.

 

Sigrid Ekran, Sparbu - Nord-Trønderlag

Trønderpia som tok Alaska med et stort smil. Når man vet at gjennomsnittsdeltakeren i Iditarod er en 42 år gammel mann fra Alaska som har kjørt hund i årevis, er det ikke så rart at unge, fagre Ekran smilte seg inn i alles hjerter up trail Iditarod i debutåret 2007. Når hun i tillegg brakk nesa, og lå 10 timer i Old womans cabin med matforgiftning, og likevel kjører inn til Rookie of the year-tittel og beste kvinne til en 20.plass,- ja, da er det noe spesielt.

Og Ekran er en story. Levde i ødemarka med hunder og skytevåpen. Fanget ett eller annet pelsdyr når hun trengte nye votter. Reiste til New York og TV-show i en loslitt mariusgenser, nesnalobber og lange fletter. Det måtte bli oppslag av sånt.

Siden da har hun kjørt Iditarod en gang til (24.plass i 2008) og flyttet tilbake til Norge. Bor i Folldal, kjørte La Grande Odyssèe til stor jubel i 2009, Femund600 til en suveren 3.plass bak Robert Sørlie og Ralph Johannesen. Hun kjørte også Finnmarksløpet1000 km for første gang til en solid 8.plass. Og hang seg på i siste del av Arctic Barents Race. Sigrid Ekran er en profesjonell hundekjører med solid erfaring, og vil nok markere seg også i 2010.

Sigrid Ekran om Finnmarksløpet: Jeg trenger ny ATV!

Mer info om Sigrid Ekran, klikk her

 

 

Roger Dahl, Øvre Alta

Selveste "Mister" Finnmarksløpet.

Roger Dahl debutterte på Finnmarksløpet i 1983 med et renraset shcæferhundspann. Det gikk ikke helt hjem - de måtte avbryte i Karasjok. Den gang var løpet 36 mil.
Siden den gang har det gått veldig mye bedre.

Den pensjonerte politimannen fra Alta har fullført 22 FL. Han har vunnet åpen klasse 2 ganger i,  -92 og -05.
Han har en haug med topplasseringer utover det.  Roger Dahl har også kjørt 10 Femundløp og 12 Pasvik Trail, og i 1996 kjørte han Jeff Kings hunder gjennom Iditarod til en 19.plass. Så denne hundekjøreren har lang fartstid og lass med erfaring.

I 2010 stiller Roger til start i Finnmarksløpet for 23. gang og hans uttalte mål for dette løpet er ikke å la seg lure av Robert Sørlie & co, pluss en bedre plassering enn i 2009. Som tross alt ble en 4.plass! Så ringreven har fortsatt ambisjoner. Det er flott!

Roger Dahl om Finnmarksløpet: FL er den ultimate tur.

Mer info om Roger Dahl, klikk her

 

Flere profiler finner du under Menyfanen FL2010, Profiler 2010

 

 

 

 

 

 

 

Partnere