Finnmarksløpet

Webshop

En vinter i villmarka?

Skrevet av: Hans Petter Dalby
Dato: 23.11.2009 12:01

Jotka fjellstue trenger din assistanse fra nå og gjennom vinteren. Hundekjøring og drift av selve fjellstua er sentrale oppgaver. Er du for en tid ute etter å gjøre noe helt annet i fantastiske omgivelser, er dette noe for deg.

Jotka fjellstue er en av de 3 siste Statens fjellstuer i Norge. Fjellstuene ble etablert i 1840 hovedsaklig fordi statens folk som prest, lensmann, lege, kemner osv. skulle ha en overnattingsplass i sine ærender over vidda. Dagstappene mellom stuene ble da satt til ca. 3 mil av hensyn til tiden det tok å vandre til fots eller med hest og kjerre. Reinsdyr ble også brukt til transport. Jotka fjellstue ble ikke brent under krigen og har fremdeles gammel bebyggelse stående. De eldste husene er fra 1878. Den personen som styrer fjellstua kalles oppsitter og er en stilling som går i arv fra familie til familie.

De som driver den i dag er Steinar Kristensen med sin kone Lisa og deres tre barn, Ulrikke født -97, Peter født -98 og lille Elisabeth født -08. Lisas søster Lena jobber også en del i de periodene det er mest folk. Lisa og Lena har vokst opp på Jotka.

Steinar forteller til www.finnmarkslopet.no de trenger hjelp gjennom vinteren til blant annet å trene hunder som skal gå Finnmarksløpet, og at mye av tiden nå framover vil dreie seg om hundekjøring. - Ellers ønsker vi hjelp til selve driften av fjellstua når turistene begynner å komme. Det kan også dreie seg om guiding og også andre spennende oppgaver som inngår i drifta, forteller Steinar.

Det er ingen veiforbindelse til Jotka fjellstue, men en kan gå til fots eller bli transportert over Jotkavannet med båt. Om vinteren foregår hovedsaklig all transport  med snøscooter. - For den som er interessert i hund og hest, jakt og fiske er Jotka fjellstue et eldorado. Vi kaller oss en oase i villmarka og den som syntes dette høres spennende ut må gjerne ta kontakt for mer informasjon, avslutter oppsitter Steinar Kristensen.

Du kan kontakte Jotka fjellstue på telefon eller email.

telefon: +47 78 43 45 54

mobil: +47 906 36 290

email: jotka@c2i.net

Hjemmeside: www.jotka.no

Partnere