Finnmarksløpet

Webshop

That's Mushing!

Skrevet av: Hans Petter Dalby
Dato: 23.10.2009 12:51

Den franske filmfotografen Thibaut Branquart har fulgt hundekjøreren Emil Inauen fra Sveits. I denne filmen er seerne med på en reise blant annet fra Sveits til La Grande Oyssèe og Finnmarksløpet. Du kan se promoen på filmen her.

Under Finnmarksløpet i 2008 fulgte Branquart Emil Inauen da han stilte til start i 500 km. Dessverre måtte Emil gi seg da han ble syk tidlig i løpet. Emil har i dag flyttet med kona Barbara og 30 hunder til Folldal. Han er en seriøs og merittert hundekjører som har flere gode plasseringer fra La Grande Odyssèe (nr. 2 i 2008) og Finnmarksløpet (nr. 5 i 2005). Han skal for første gang kjøre Finnmarksløpet 1000 km i 2010, noe som blir veldig spennende med hans raske hunder.

Du kan bestille samt se en promo på filmen "That's mushing" på siden til Grand Nord FILMS, klikk her

 

That’s Mushing! Er en fantastisk reise inn i hverdagslivet til en profesjonell hundekjører og trekkhundene hans. Reisen starter i Sveits hvor Emil Inauen har startet sin kennel med ca 30 alaska huskies, og vi vil finne ut hvordan han jobber med dem. Du vil lære hvordan han med stor suksess gjør disse hundene, som har et rykte på seg for å være vanskelige, til hyggelige kjæledyr, men også hvordan han skaper utrolige atleter av dem som er i stand til å løpe i timevis under ekstreme forhold.

Vi drar så til de franske alper hvor Emil og hundene deltar i La Grande Odyssèe , et langt og tøft løp både for hunder og kjører på grunn av de enorme høydeforskjellene på over 2000 meter .

Deretter reiser vi langt nord, langt forbi polarsirkelen til den norske tundra for å være med Emil og hans kone, Barbara, på det kalde sporet på Finnmarksløpet, verdens nordligste hundeløp.

I løpet av denne unike reisen vil du få sjansen til å oppleve det unike båndet som binder denne mannen og hundene hans sammen i sporene de sammen har delt inn i flotte villmarksområder.

Kom deg på sleden og KJØR!

 

 

 

Partnere