Finnmarksløpet

Webshop

Ny trase

Skrevet av: Hans Petter Dalby
Dato: 12.10.2009 11:34

Den varslede traseendringen fra Jotka til Skoganvarre kan du nå se her på www.finnmarkslopet.no Endringen er gjort på bakgrunn av tilbakemeldinger fra kjørerne og i følge Roger Dahl blir dette et meget godt alternativ.

 Krevende. Den mye omdiskuterte nedkjøringen til Skoganvarre er nå en saga blott. Den tidligere traseen har spesielt ved år med varierende snøforhold vært krevende. Bratt nedkjøring med partier med lite snø eller mye snø og grøfter er nå erstattet med en flatere og mer snøsikker trase.

Permanent. Det har tidligere (2008 red. adm.) vært forsøkt å legge om dette partiet hvor både 500 km og 1000 km kjører. Denne endringen var ikke heldig, men Roger Dahl kan nå fortelle at det er funnet et flott alternativ (se kart nedenfor) som kan bli en permanent løsning. Traseen ble kartlagt i våres etter Finnmarksløpet og Roger assistert av Trond Frogum og Magne Johansen kjørte dette strekket med scooter. - Mot slutten av den nye traseen er vi inne i samme området som i 2008, men vi har funnet en mye bedre løype også her, sier Roger Dahl. Både Frogum og Dahl har mange år bak seg som hundekjørere og det er viktig at nye alternativer blir jobbet fram med en hundekjørers øyne.

 God såle. Den nye traseen er omtrent samme distanse som den gamle. Finnmarksløpet skal tidlig begynne å tråkke denne nye traseen med scooter og slådd samt at løypa vil bli brukt som treningsløype av hundekjørerne i Alta og omegn. - Dette vil føre til en god såle under Finnmarksløpet noe vi er spesielt opptatt av så tidlig i løpet, avslutter Roger Dahl.

Skriftlig detaljert løypebeskrivelse: http://www.finnmarkslopet.no/page.jsp?id=579&mid=147
Det vil bli mulig å laste ned traseen til din GPS. Det vil bli laget egen sak på dette.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Partnere