Finnmarksløpet

Webshop

"Last man standing"

Skrevet av: Hans Petter Dalby
Dato: 16.03.2009 14:49

Jana Henychova fra Tsjekkia var siste deltager som krysset mållinjen i årets Finnmarksløp. For "Last Man Standing" er ingen nedtur i hundekjørersammenheng. Det å vite at man har sporet for seg selv de siste lange milene ned til mål er en utfordring i seg selv, som det står respekt av.

Kvinne først og sist i årets Finnmarksløp 1000 km. Vi minner om at det bare finnes vinnere i Finnmarksløpet. Jana Henychova er intet unntak! "Last women standing" blir vel den korekte tittel i år hvor kvinnene virkelig har markert seg.

Jana brukte 8 døgn 16 timer og 6 minutter på sin reise gjennom Finnmark. Dette er mer enn 3 døgn enn vinneren Inger-Marie Haaland brukte. Hun fullførte med 8 flotte Sibirian Huskies.

- Jeg fulgte i utgangspunktet min kjøreplan, men måtte endre den litt mot slutten av løpet. Mer hvile følte jeg var riktig for å kunne fullføre 1000 km, sier en fornøyd Jana Henychova til Finnmarksløpet. Hun var aldri i tvil om at hun ville kunne klare å gjennomføre løpet. Selv om hun lå sist i sporet var fokuset å komme seg til Alta og målgang. - Nå har jeg klart å fullføre både 500 km (2008, 24.plass red.adm.) og 1000 km. Jeg bruker om lag to årslønner på å komme til Finnmark og jeg er ganske sliten av å organisere alt selv. Kanskje jeg neste år kommer tilbake som en del av et team, avslutter en sliten, men fornøyd Jana Henychova.

I premie fikk Jana en flott Parkas gitt av Sparebank1 Nord-Norge og ett flott smykke gitt av Johanne Sundby i samarbeid med Norsk Siberian Husky klubb. Den sistnevnte prisen fikk Jana for beste kvinnlige kjører med Siberian huskies.

Partnere