Finnmarksløpet

Webshop

Bankett

Skrevet av: Ann-Kristin Laeskogen
Foto: Mina Sveen
Dato: 15.03.2009 01:02

Banketten lørdag hadde alt en bankett skal ha; God mat, nyvaskede hundekjørere, mange og lange takketaler, filmatisert mimring fra gamle løp, fornøyd ordfører, rause sponsorer og utdeling av årets gjeveste pris: Prisen for beste stell av hund underveis i Finnmarksløpet 2009.

Prisen deles ut på bakgrunn av de 10 løpsveterinærenes vurdering up trail. I år var det ingen tvil; prisen gikk til Tom Frode Johansen fra Furuflaten.
Prisen for beste sportsånd ble gitt til Øyvind Mortensen, Kirkenes/Folldal. Han satte sin deltagelse i FL500 km på pause da han kjørte spannet til skadede Erle Frantzen inn til Skoganvarre. Han ble kjørt ut på scooter for å hente sitt eget spann inn til sjekkpunkt. Det står det respekt av.

Nytt av året var det store oppbudet med NRK-ansatte. Det ble gitt klart utrykk for at NRK er svært fornøyd med den responsen sendingene fra Finnmarksløpet 2009 har fått blant seerne. Og det ble mer enn antydet at dette er noe de gjerne vil prøve å gjøre igjen.
To kjørere hadde målgang under banketten; Arne Liaklev, Tana, og Arne Oddvar Nilsen, Alta. Middagen rakk de ikke, men de kunne ta for seg av kakebordet.

Finnmarksløpets pressesjef, Hans Petter Dalby, fikk en velfortjent oppmerksomhet fra to av NRKs medarbeidere. De ga uttrykk for at Dalby var den som hadde solgt Finnmarksløpet inn på Marienlyst, med stort hell.

Kvelden ble avsluttet med at bandet "Desperados" overtok scenen. Var det tilfeldig?

Foto: Mina Sveen

Partnere