Finnmarksløpet

Webshop

Luksefjells Pompel og Pilt i mål

Skrevet av: Ann-Kristin Laeskogen
Foto: Erling Smemo
Dato: 13.03.2009 14:38

Mona Kolstad og Tore Bergby fra Luksefjell krysset målstreken arm i arm. De deler dermed 14.plassen på årets FL1000 km. Mona og Tore er naboer i Luksefjell, treningskompiser og klubbkamerater i Sledehundklubben MUSH.

De to har kjørt sammen mer eller mindre hele veien fra Neiden I. Begge kjørte feil før sjekkpunkt Kirkenes og tapte ca 1,5 time på det. Tore Bergby har i år kjørt et svært ungt spann og hadde før start kun en hund som tidligere hadde gått til mål på FL1000 km. Derfor måtte Tore kjøre rolig og hvile mye. I tillegg har han slitt med diare på hundene. Handler Hilde Askildt forteller at Tores fortrinn i et løp med mye motstand er at han er veldig fokusert om nuet. Han tar bakketopp for bakketopp. Tore var likevel spent på etappen fra Karasjok med kun 6 hunder igjen i spannet. Det var positivt å ha følge med Mona som var i samme situasjon.

Mona Kolstad er førstegangskjører og har også hatt litt motstand underveis. Feilkjøringen, frafall av leder Hedda og andre erfarne hunder, satte Mona litt ut underveis i løpet. Men Luksefjelljenta ga seg bare ikke. På Levajok II falt denne kommentaren: "Jeg skal til mål om jeg så skal krabbe foran spannet!"
På spørsmål om Mona blir å se på startstreken i FL1000 km ved en senere anledning, bekrefter hun leende at det blir hun nok.

Partnere