Finnmarksløpet

Webshop

Roger Dahl inn til fjerde

Skrevet av: Erlend R. Strand
Foto: Erling Smemo
Dato: 12.03.2009 22:13

Mr. Finnmarksløpet kom inn til fjerdeplass etter å ha ledet et godt stykke. Dahl er likevel fornøyd med årets løp, og særlig vinneren.

Årets Finnmarksløp er det 23. Dahl fullfører og får overrakt en Cola og et smellkyss idet sleden parkeres. Oppigjennom årene har han etterhvert fått en stor tilhengerskare og mange meningsmålinger om favoritt i årets Finnmarksløp berettiger ham tittelen Mr. Finnmarksløpet. Men at vinneren er en Mrs. synes han er helt topp. -Dette er bra for Finnmarksløpet. Hvor er vinneren forresten? Langt over til Lakselv?, spøker han på målstreken.

Roger Dahl har kjørt etter en kjøreplan han har fulgt hele veien, men ett sted brukte han lengre tid. Dahl var først ut fra Neiden med ca 20 min forsprang på Brennodden og ledet helt inn til Levajok. Der var han nødt til å hvile litt ekstra og kom derfor ikke ut før en time etter Brennodden som dro ut først. Deretter kjørte også Haaland og Ørslien ut. Dahl så ikke noe til Ørslien, men forteller at Ørslien neppe kunne se mye til ham heller når han slukker hodelampa.

Han mener likevel at Finnmarksløpet 2009 har vært heløt topp med perfekt vær og gode forhold. Det kommer jo godt med selv om han har en sitteslede à la Brennodden. -Det er viktig å ta vare på seg selv. Se bare på gåstolen, sier han og viser til sleden.

Partnere