Finnmarksløpet

Webshop

Bronse i år som ifjor

Skrevet av: Erlend R. Strand
Foto: Erling Smemo
Dato: 12.03.2009 22:18

Også i år seilte Trond Ørslien inn til en hederlig tredjeplass ikveld k. 20:58. På målstreken blir han gratulert og tatt imot av et entusiastisk publikum. Han oppsummerer årets Finnmarksløp som det hardeste han har kjørt.

Ørslien har deltatt i Finnmarksløpet fire år tidligere med tredjeplass som beste plassering ifjor. I år har varierende føreforhold med alt fra is, stein og strekninger nærmest frie for snø, gjort dette til det tøffeste løpet han har kjørt. Heldigvis har han hatt god hjelp av sine firbente løpsmaskiner. -Bruno har gått foran helt fra start til mål, kan han fortelle og lederhunden får en egen applaus. Bruno har forøvrig overtatt etter Maggie og er én av 9 hunder som kom over målstreken.

Ørslien måtte se seg slått av både Brennodden og Haaland. -Hun hadde større fart og jeg trengte lengre hvile, forklarer han. En ny tredjeplass gir Ørslien et godt grep om Saltdalshytta. Selv om han ikke har våget å ha fokus på den underveis, innrømmer han at tanken på hytta har lurt i akhodet siden ifjor. -Jeg har en plass til den, sier han og sikter til hjemplassen Vestre Gausdal. Men før det er det mer trivielle ting som står på agendaen. -Jeg ser frem til å pusse tennene. Jeg glemte tannbørsten hjemme, sier han og smiler.

 

Partnere