Finnmarksløpet

Webshop

Problematisk år for Bergby

Skrevet av: Anita Føleide
Foto: Kari Bjørkli Thomassen
Dato: 12.03.2009 20:09

Det startet med at en hund kastet opp på restarten. Deretter har utfordringene bare stått i kø for Luksefjellingen.

Tore Bergby ankom sjekkpunkt i Karasjok klokken 18.43 i kveld,med syv hunder i spannet.
-Dette er det året med Finnmarksløpet jeg vil huske som det mest problematiske, sier Bergby. Spannet har hatt en spredning av diarè allerede siden restarten og Bergy står nå i fare for å måtte bryte løpet. To av hundene hadde også stive muskler og må muligens settes ut.

En av Finnmarksløpets veterinærer viser Bergy hvordan han kan massere hundene for at det skal bli bedre, men det er ingen garanti for at han kan ta de med seg videre. Når det gjelder 14-spann klassen, sier reglene til Finnmarksløpet at det minimum kan være 6 hunder i spannet ved målgangen. Dermed kan Tore Bergby kun sette ut en hund i Karasjok for å kunne fortsette til Alta. Men i og med at en av hundene hadde typiske muskel plager ved slike løp, rådet veterinæren Bergy å massere godt og deretter sette på dekken. Dermed var det fremdeles håp for at denne hunden kan være med videre.

Tore Bergy skal nå ha sin obligatoriske 8-timers hvile i Karasjok, og har da god tid til å stelle hundene og gi de mye hvile. Dette i samspill med massasje og strekking kan hjelpe på i følge veterinærene. Dermed er det fremdeles håp for at Bergy kan fortsette med syv hunder ut. Må en hund settes ut i Karasjok, blir i tilfelle spørsmålet om de seks resterende hundene vil holde hele etappen til Alta i natt.

Partnere