Finnmarksløpet

Webshop

Sliten og lykkelig over målstreken

Skrevet av: Dag B. Urdal
Foto: Mina Sveen
Dato: 12.03.2009 19:15

Presis kl 19:10 i kveld passerte en sliten, men uendelig lykkelig Inger-Marie Haaland målstreken i årets 1000 km. – Dette er noe av mest utfordrende jeg har vært med på sa den nesten ekstatisk glade vinneren til et entusiastisk publikum da hun endelig kunne stå av sleden nede i Alta sentrum. Til sammen har hun vært ute i 5 døgn, 6 timer og 50 minutter, som er rekord i dette løpet etter at ruta ble lagt om til også å omfatte Øst-Finnmark i 2003. Det er en bragd av en førstegangskjører som det vil gå gjetord om lenge.

Etter fem lange døgn bak på sleden - dag og natt - kom Inger-Marie inn som fersk Norgesmester - til de øredøvende tonene fra Conquest of Paradise (Erobringen av Pardiset), og det var kanskje noe i nærheten av akkurat det hun følte der og da, ekstatisk glad som hun var over endelig å være i mål. Noe tilnærmet paradisisk - i hvert fall for en stakket stund! En glede de frammøtte altaværingene og lokale støttespillerne nok unnet henne av hele sitt hjerte.

Inger-Marie hadde ni hunder i spannet da hun kom over mål. De var forbausende spreke etter alle døgnene i trekklina, nærmest hele Finnmark rundt. Inger-Marie har kjørt lange Femund tre ganger med gode plasseringer, før hun nå tok fatt på Finnmarksløpet for første gang. Etter en slik debut, blir det neppe siste gangen vi ser henne i Finnmarksløpssammenheng.

Foto: Mina Sveen

Foto: Mina Sveen Foto: Mina Sveen

Partnere