Finnmarksløpet

Webshop

Claire leder an hos Ekran

Skrevet av: Kari Bjørkli Thomassen
Foto: Kari Bjørkli Thomassen
Dato: 12.03.2009 18:56

Hun må finne seg i å sitte adskilt fra de andre hundene i spannet på sjekkpunkt. Ekrans lederhund Claire har nemlig løpetid, men det finnes ikke rom for å ha seg i halmen i konkurransens hete.

Sigrid Ekran gjør seg klar for å start ut fra sjekkpunkt Karasjok. Hun er litt sent ute og har dårlig med tid til å prate om neste etappe mens hun får de siste tingene på plass. Det aller siste hun gjør før start er å plassere Claire i front. Hele spannet setter i å ule av iver, og når de er igang finnes det ingen tvil om at dette er det ivrigste spannet vi har sett gå ut fra Karasjok hittil.

Ekrans pressekontakt Trude L. Paulsson kan fortelle at Claire har gjort en utmerket jobb under årets Finnmarksløp. Vanligvis går Claire i par i front, men etter at hennes makker ble satt av tidligere i løpet har hun gjort en strålende innsats single i led.

- Claire har vist seg å være en bedre lederhund enn vi trodde, så det har vært en stor overraskelse, forteller hun. Blant annet skal Claire lystre kommandoer bedre når hun går alene.

Så på vei mot Alta kan Claire kose seg som sjef mens ivrige hanhunder lengre bak i spannet lengselsfullt men forgjeves drar på i håp om å nærme seg sjefstispa.

Sigrid Ekran startet fra Karasjok klokken 18.09.

(Foto: Anita Føleide)

Partnere