Finnmarksløpet

Webshop

- Det er godt å være her!

Skrevet av: Mina Sveen
Foto: Erling Smemo
Dato: 12.03.2009 19:00

Alt kan skje så lenge kjørerne ikke er kommet i mål, og vinnere skal ikke kåres før løpet er over, men det var mye som skulle gå galt for at Kjell Brennodden skulle miste andreplassen. Helt fra Varangerbotn har han klort seg fast i posisjonen, og det så ut som han skulle overta ledelsen ved Levajok, der han kjørte ut som første spann.

Hundene og Inger Marie Haaland ville det imidlertid annerledes. Det var et motvillig spann som ble vekket i halmen, og Brennodden hadde stor møye med å få dem ut på sporet igjen. Midt i denne prosessen kostet Haaland forbi, og lot konkurrentene stå igjen i snøføyka. Brennodden måtte sette en hund i sleden og dra tilbake til sjekkpunktet, før han kom seg på sporet igjen, men han gav ikke opp forfølgelsen uten et solid forsøk:  Haaland forteller at hun stadig kunne se en hodelykt noen hundre meter bak seg. Med
Med tilløp til diaré hos hundene gikk det i rykk og napp på vei til Karasjok, der det ventet åtte timers hvile.  Håpet var at Haalands forsprang på bare få minutter skulle innhentes på vei til Alta, men etter å ha startet ut bare syv minutter etter lederen, vokste avstanden mellom spannene til femti minutter ved passering Jotka. Det ble dermed andreplass og sølvmedalje på Kjell Brennodden fra Folldal.

 Foto: Erling Smemo

Foto: Mina Sveen 

Foto: Erling Smemo

Partnere