Finnmarksløpet

Webshop

Alle kommer inn som vinnere

Skrevet av: Christina Pettersen
Dato: 12.03.2009 12:56

Det er ikke bare bare å kaste seg ut i Finnmarksløpet! Den lange ferden som starter i Alta, går 1000 lange kilometer helt øst  til Kirkenes og tilbake til Alta igjen. Utfordringene står i kø på en slik tur og krever sitt av både kjørere og hunder.

På sjekkpunktene Neiden, Varangerbotn, Sirma og Levajok er stemningen meget rolig og avbalansert i formiddag. De fleste av kjørerne som ligger bakerst i feltet tar det hele med ro. De bare nyter selve opplevelsen på sleden ute i villmarka sammen med hundene. På sjekkpunkene passer de på å få i seg et godt måltid før ferden går videre. De tar en etappe om gangen. Raushet, selvironi og humor er viktig ingredienser å ha med for å holde ut. Se bare filmsnutten med Arne Liaklev der han tar med seg en TvNord-ansatt de siste tre minuttene inn til Kirkenes. Der poengterer han blant annet hvor bra det er å ikke ha ambisjoner om å vinne når man ligger et stykke bak alle de andre.

Niels Westphal, sjekkpunktansvarlig på Levajok forteller at det er rolig der i dag. Noen ligger og hviler, mens det kan se ut som andre igjen begynner å tenke på å starte. Alle ser veldig trøtte ut. Det skulle bare mangle. Det er et langt løp, og vi er allerede kommet inn i kjøredag nummer seks.  Wesphal tror kampen om førsteplass vil stå mellom Haaland og Brennodden. Men det er et stykke igjen, så alt kan skje. Han tilføyer også at det vil være morsomt om Brennodden vinner, siden han var så nær i fjor. Samtidig ville det vært "utrolig tøft" om Haaland, som førstegangskjører og kvinne, hadde stukket av med seieren.

Ellers er det er viktig å se på alle kjørere som vinnere, understreker Westphal. Han lover også at de som kommer inn til Levajok, skal bli godt stelt med, og at alle kommer til å få lik behandling, de siste - som de første.

Foto: Erling Smemo

 

Partnere