Finnmarksløpet

Webshop

Haaland setter fart mens Brennodden sliter

Skrevet av: Dag B. Urdal
Dato: 12.03.2009 09:43

Inger-Marie Haaland kan sette ny fartsrekord. Samtidig sliter Brennodden. Det kan være interessant å sammenligne årets løp med May Conny Johansens i 2006. Hun brukte 10 timer og 26 minutter fra Karasjok til mål. Kjører Haaland likt, vil hun være i Alta alt i 19:30-tida i kveld! Men hva skjer med Brennodden?

Det har gått raskere i sporet i år enn på lenge. Løypene er faste og mye tyder på at Haaland i hvert fall, har mer krutt å gå på i spannet ut i fra Karasjok. På samme strekning i 2006 kjørte Johansen, som riktignok hadde ti hunder i spannet – mot Haalands ni, rekordraskt: Hun brukte 6 timer og 26 minutter over til Jotka og deretter 3 timer og 16 minutter ned til mål. Gjennomsnittshastigheten hennes var på 13,2 km i timen. Vel, det gjenstår å se hva Haaland klarer. Men det rapporteres at spannet hennes går svært bra og hun alt er i ferd med å legge Karasjok bak seg.

Brennodden sliter
Brennodden sliter desto mer. Først måtte han gå foran spannet for å få dem i gang. Etter at han hadde byttet lederhund var de ikke motivert til å ta ut i det hele tatt. Som om ikke det var nok, måtte han snu etter at de likevel kom i siget – for å sette ut enda en av hundene. Det understreker Brennoddens eget poeng – før start: at når alt kommer til alt, så handler dette om dyr, ikke maskiner!

UMOTIVERTE: Hundene til Brennodden var ikke særlig motiverte i dag. Foto: Robin Opgård

TILBAKE: Her har Brennodden snudd tilbake til sjekkpunkt for å sette av en hund. Foto: Mathias Skaar

SLUTT: Her er det slutt på turen for enda en av Brennoddens hunder. Foto: Mathias Skaar

Partnere