Finnmarksløpet

Webshop

Spent og gemyttlig stemning i Karasjok

Skrevet av: Dag B. Urdal
Foto: Hans-Petter Dalby
Dato: 12.03.2009 08:56

Stemningen i Karsjok-leiren er spent, men gemyttlig mens de første spannene gjør seg klar til avgang. Inger-Marie Haaland har kost seg fram så langt, men kjenner at nervene kommer nå. Kjell Brennodden er mest bekymret for om han husker ikke å sette seg – etter at han har byttet slede.

Fram til Karasjok har jeg tatt etappe for etappe og egentlig bare kost meg, sier Haaland. – Men nå kommer nervene. For å være ærlig føles det helt forferdelig akkurat nå. Jeg er mest redd for å kjøre feil, understreker Inger-Marie alvorstynget – som etter skjemaet drar ut fra sjekkpunktet klokka 08:59.

Kjell Brennodden forsøker å berolige førstegangskjøreren. Selv tar han det mer med ro, erfaren som han er. Han har byttet ut den spesielle stolsleden sin til fordel for en lettere racingutgave. Så blir det færre kilo å drasse på over fjellet. – Problemet er bare at je er så vant med å setta meg, sier’n Kjell. – Så ser’u et spann uten fører, mår’u stoppe det, sier han spøkefullt over til Inger-Marie.

Det står om både hytte, heder og ære nå, men vi må ikke glemme at det til sjuende og sist handler om dyr detta her, sier Kjell – som for øvrig får sette av gårde fem minutter etter Inger-Marie. Hun legger for sin del til, at om hun ikke lykkes denne gangen, så unner hun Kjell seieren for alt i verden! Raus dame det der gitt!

Partnere