Finnmarksløpet

Webshop

Full beredskap i hundevakta

Skrevet av: Mina Sveen
Dato: 11.03.2009 23:03

- Det er både spennende og utfordrende å være vertskap på sjekkpunkt, sier Karen Lone som er sjekkpunktansvarlig for første gang. Lone går Friluftsliv ved Høgskolen i Finnmark i år, og har resten av klassen med seg til Karasjok.

- Dette er en del av praksisen vår på studiet, sier Lone. Selv kom hun til Alta i høst og hadde aldri hørt om løpet før hun ble student på Høgskolen. - Det er nytt for de fleste av oss, sier hun. Erfaringen studentene har med å drive sjekkpunkt kommer fra noen timer på Skoganvarre tidlig i løpet, og passeringen til 500 km. Lone tror imidlertid ikke det vil bli merkbart for deltakere og publikum at det er nytt vertskap. - Vi har brukt tidligere erfaringer når vi har planlagt hvordan vi skal gjøre dette, sier hun.

Oppstallingsområdet er arrangert på en litt annen måte i år, men ellers er både innkjøring og utfart fra sjekkpunkt de samme som før, og kjørerne vil som i alle år oppleve at det er et felt-sjekkpunkt, med telt og bål som vanlig. Friluftsliv-studentene er med andre ord i sitt ess: - Vi føler oss jo veldig hjemme her, sier Lone, som er vant med teltliv.

Partnere