Finnmarksløpet

Webshop

Elvas konger inn til Levajok

Skrevet av: Robin Opgård
Foto: Robin Opgård/Mathias Skaar
Dato: 11.03.2009 17:02

Etter tett følge på elva kom Roger Dahl og Kjell Brennodden inn til Levajok med 4 minutters mellomrom. Dahl er sliten av å være i tet, og mener det er lettere å kjøre bak. Men han vil selvfølgelig ikke gi fra seg førsteplassen uten kamp.

 - Jeg hadde egentlig forberedt meg mentalt på å kjøre rett igjennom, for jeg trodde Roger skulle gjøre det, humrer Brennodden når han ser at Dahl har slått seg ned. Dahl sier at han ikke kunne kjørt lengre uten hvile.
- Jeg drar når Roger drar, ler Brennodden, og ser rimelig klar ut til neste etappe, selv om han tok ut en hund. - Det er nok med 10 hunder i spannet.

 Brennodden skryter over hundene sine, spesielt den ene lederhunden. - Dette er vinnerhunden, prinsessa mi. Hun skal være først over målstreken.

Brennodden har i siste etappe fra Sirma til Levajok tatt innpå Dahl med nesten en time. Ørslien har også kommet inn til Levajok en time bak Dahl og Brennodden. Det er store ispartier på etappen, og på et av disse skled Ørslien og ble nødt til å slippe sleden. - Akkurat da begynte jeg å bli lei, men etterpå gikk det enda fortere, smiler Ørslien som stadig tar innpå teten.

Partnere