Finnmarksløpet

Webshop

Jentene jager teten

Skrevet av: Kari Bjørkli Thomassen og Anita Føleide
Dato: 11.03.2009 05:43

Roger Dahl tok ut en hund fra spannet før han startet av gårde fra Varangerbotn klokken 03.40. Femten minutter senere gikk Kjell Brennodden ned til hundene sine og begynte å gjøre seg klar for etappen mot Sirma. Ikke uventet kom Nina Skramstad, Trond Ørslien og Inger-Marie Haaland kort tid etter.

Dahl var beskjeden med kommentarene før etappen mot Sirma og ville ikke spekulere i hvem som ville være første spann til å forsøke å ta opp følge med ham. Han jobbet konsentrert med hundene, godpratet med de og satte på dekken før ferden i den kalde natta. I en kort kommentar sa han at fokuset denne etappen er å la hundene gå i sitt eget tempo.

Spørsmålet nå er hvor han vil ta ut hvile neste gang. Kjell Brennodden, som kom gående ned til sjekkpunkt omtrent et kvarter etter at Dahl hadde dratt, tror han vil kjøre tvers gjennom Sirma for å ta ut hvile på Levajok.

Andre stemmer hevder derimot at Dahl vet hva konkurrentene forventer og dermed trolig kan ta ut hvile på Sirma i stedet for så å kjøre tvers gjennom Levajok, med tro på at resten av teten vil ta sin hvile på Levajok. Altså vil han kjøre forbi mens de andre ligger og sover, og han kan fortsette å kontrollere teten. Men dette gjenstår å se.

Så blir det spennende å se om Brennodden er i stand til å ta igjen den pensjonerte politimannen, selv sier han bare:
- Vi får se om vi klarer det.

Nina Skramstad derimot er mer bestemt. Hun innrømmer lett at hun tvers igjennom er et skikkelig konkurransemenneske.

- En pensjonist i fra Alta vipper ikke meg av pinnen akkurat! sier hun bestemt og gløtter bort på Brenodden, som har kommet noe lengre i hundestellet..

Men hun holder seg fremdeles til planen. Selv om konkurransen er i hovedfokus, må hun allikevel se an hundene.

- Blinker det hodelykter foran meg, er det bare bonus.

Bortenfor arbeider også Inger-Marie Haaland. Hun uttaler at hundene virker i god form ennå, mens hun også setter på dekken og steller poter. Haaland legger heller ikke skjul på at hun er et konkurransemenneske, og på spørsmål om hun nå skal ta opp jakten på de foran henne sier hun:

- Selvfølgelig skal jeg det!

Trond Ørslien hadde problemer tidlig i morges da han kom ut på sjekkpunkt for å gjøre seg klar til neste etappe. Belegget på sleden til det nye kalde føret, var tungt å få på plass. Dermed måtte han spørre Harald Tunheim om hjelp, som var kommet inn et par timer før. Her ble det utvekslet erfaringer om føret. Det hadde vært dårlig føre enkelte steder på tur til Varangerbotn, Harald syntes det var mye stein, og spådde at føret vile bli enda dårligere videre.

Les mer om spekulasjoner rundt tet-thrilleren i Altaposten.

Partnere