Finnmarksløpet

Webshop

FL1000: "Heia Kjell, du vinner lell!"

Skrevet av: Anita Føleide
Foto: Mathias Skaar
Dato: 11.03.2009 04:36

Heiaropene fra Team Brennodden jomer utover isen i Varangerbotn mens Kjell Brennodden kommer kjørende inn.

Det er elevene og lederne fra rehabiliteringssenteret Frankmotunet i Folldal hvor Kjell er daglig leder og lærer, som heier han fram. De er til sammen 26 stykker som følger han rundt hele løpet. At det er hutrende minus nitten grader, ser ikke ut til å være noe hinder.

- Det er jo så spennende! Nå er det spenninga begynner for fullt, forteller den opprømte gjengen. Langs hele linjen står de linet opp, med banner og heiasang og -rop.

- Vi stiller opp for Kjell uansett hvor kaldt det er, forteller to av jentene, Mathilde Konradsen og Veronica Pedersen, mens de hutrer og fryser. De har allerede stått på sjekkpunkt en god stund og ventet. Det er tydelig at de er stolt av læreren sin.

- Han er en tøffing da, tenk -60 år. Det er utrolig at han klarer! Han er en seiging, sier jentene mens de skuer utover isen. Dette er en en stor opplevelse for både lederne og elevene. De fleste av dem har ikke vært i Finnmark før, så dette er i tillegg en unik anledning til å få se fylket. Hundekjøring er noe de driver med til daglig ved senteret, og elevene har vært med på å trene opp Kjells hunder. En skjønner fort at hundekjøring er noe de skjønner seg på.

- Fem av elevene fra senteret var med på Femundløpet i år, kan elev Jon Håvard Amdahl stolt fortelle.
- Vi har 80 Alaska Huskies på Frankmotunet og vi holder på med hundene hver dag på senteret. Det er spennende å være med her å se, fortsetter han.

Og man kan titt og stadig høre veiledende rop fra sidelinja om både sokkeskift og matstell. Elevene følger nøye med og de sier klart i fra når Brennodden må konsentrere seg om det han skal og ikke pressen, som står i kø om å få kommentarer fra den drevne hundekjøreren. Han så sliten ut i dag inn til sjekkpunktet i Varangerbotn, og dermed ville de at han skulle få tid til å stelle hundene og seg selv i steden. Og da kan heiarop på sidelinja hjelpe på.

- Det er trivelig. Gir litt mening om du skjønner, sier Kjell Brennodden om sine trofaste følgere.Han synes det er flott at de passer på han, og at det er ekstra trivelig å komme inn til sjekkpunkt når de venter på han.

- Det er en sterk opplevelse å høre de rope og heie når jeg kommer, sier en tydelig takknemlig Brennodden.

Partnere