Finnmarksløpet

Webshop

FL1000: Går han for seier?

Skrevet av: Kari Bjørkli Thomassen
Foto: Ole-Johnny Myhrvang
Dato: 10.03.2009 20:08

Han vil ikke si seg sikker på om det blir noen hytte, Trond Ørslien. Men ifølge handleren har kjøret ennå ikke begynt.

(Foto: Ole-Johnny Myhrvang)

34-åringen fra Auggedalen i Vestre Gausdal ligger langt framme, men kanskje litt mer beskjedent enn forventet til i sporet. Det er handler Thomas Wærner klar over og kan berolige alle som følger Ørslien om at ennå ikke har begynt å ”kjøre” han.

Inn til Neiden II kommer han som nummer 4 etter Dahl, Brennodden og Skramstad. Ørslien ankom med 12 hunder, men er litt usikker på om han vil ta med alle videre. I fjor ankom han samme sjekkpunkt med 11 hunder, men fjorårsspannet var ifølge Ørslien noe jevnere. Det vil generelt være naturlig å sammenlikne årets prestasjon i sporet med fjorårets. Da var han hardt rammet av omgangssyke og etterlot seg et ekstra brunt spor i løypa, men likevel greide han å kjøre inn til en tredjeplass. Hittil i årets løp har han holdt seg frisk, og har alle forutsetninger for å kunne gå hardere ut heretter.

Ørslien tok sine obligatoriske 16 timer med hvile i Tana og spenningen er stor når det gjelder hvordan kjørerne vil disponere kjøre- og hviletid heretter. Kanskje kan ringrevene i front vente seg et voldsomt trykk bakfra av en seiershungrig unggutt? Til Finnmarksløpet har han oppgitt at målsetningen for årets løp er å forbedre seg. Fra en tredjeplass i fjor er det ikke mange hakk opp å rykke. Så går Ørslien for seier?

Partnere