Finnmarksløpet

Webshop

Nordisk medaljefest

Skrevet av: Mina Sveen
Foto: Mina Sveen
Dato: 10.03.2009 18:19

Vinneren av årets 500 km, Arnt Ola Skjerve, er en mann av få ord, men det var ikke tvil om at han var stolt og glad da han tok imot gullmedaljen i kveld.

Da han kom i mål svarte han bekreftende på at han ville prøve seg på 1000 km neste år, og da han fikk spørsmål om hvilke ambisjoner han har for denne distansen, var han mer enn nøktern: - Det blir gjennomkjøring med valpene, tenker jeg, målet er å gjennomføre, sier han. Det er heller ikke godt å si hvilke tanker han gjør seg om distansen. - Det er dobbelt så langt, er alt han har å si om saken. Vinneren har iallfall ny slede til neste år - førstepremien er en Skunk Works Racing Basket slede til en verdi av 24.000 kroner, levert av Snorre Næss. I tillegg fikk vinneren et gavekort på 11.500 kroner, en Garmin GPS og skifermedalje, en isfjordkrystall og Finnmarksløp-vinen som i årets tapning heter Skoganvarre.

Varaordfører Hilde Sørå og Finnmarksløpets Arnhild Nilsen overrakte premiene, og hadde gleden av å dele ut et gavekort på kr 9.000 til rookie Ronny Wingren fra Ny Karleby i Finland som tok sølvet i år. - Jeg vil takke fruen som har gitt meg så mye fri hjemmefra, sier han. I tillegg fikk han en Garmin GPS og skifermedalje, en isfjordkrystall og Finnmarksløp-vin.Taisto Torneus fra Sverige er den eldste av medaljevinnerne, med sine 57 år, og måtte se ungdommene gå først i mål. - De under førti burde hatt 20 kilo Alta-skifer i sleden, ler han. Premien til tredjemann var en gavesjekk på 6.750 kroner, en Garmin GPS og skifermedalje, en isfjordkrystall og Finnmarksløp-vinen.

IMG_5182.JPG

Partnere