Finnmarksløpet

Webshop

FL1000: Brennodden drama i tre akter

Skrevet av: Ann-Kristin Laeskogen
Foto: Ole Johnny Myhrvold
Dato: 10.03.2009 15:38

Kjell Brennodden har kjørt raskest til nå inn Neiden II fra Kirkenes. På spørsmål om Finnmarksløpet kan få en liten kommentar til etappen får vi følgende historie:

I en utforbakke får Kjell to reinsdyr foran spannet. Han trår ned bremsen og den ene piggen hekter i en stein, bøyes opp og setter seg fast over sledemeia. Det medfører at han heller ikke får brukt matta. Får stoppet der bakken tar slutt, men skjønner at han har store problemer. Løsningen kom på sporet bakfra; en mann på scooter tryllet fram en staur som Kjell kunne slå piggen på plass med.

Han kjører videre. Etter en tid får han se en mann komme løpende mot sporet fra et fiskevann like ved. Han rekker Kjell et reinhjerte i farten og sier: "Dette skal du ha! Jeg heier på deg." Kjell spiste det opp, han hevder det smakte fortreffelig.

Etter en snackepause noe senere satte Kjell seg litt ned på sleden. Han duppet av et lite øyeblikk, og da han kom til seg selv fant han spannet i en eneste vase av liner og logrende pels. Men som Kjell sier under middagen på Neiden II; "Jeg er god til å nøste, det gikk fint."

Tross alle strabaser og underlige hendelser; Kjell Brennodden kjører raskest av frontkjørerne.

Foto: Ole-Jonny Myrvold.

Partnere