Finnmarksløpet

Webshop

FL1000: Taktikken viser ansikt

Skrevet av: Anita Føleide
Foto: Mathias Skaar
Dato: 10.03.2009 05:43

Finnmarksløpet er nå halveis og kjørernes taktikk begynner å komme noe til syne. Roger Dahl har tatt et dristig stunt, men Trond Ørslien og Nina Skramstad er hakk i hæl.

Etter den seksten timer lange hvilen i Tana, suste Roger Dahl avgårde og rett gjennom Neiden. Her stoppet han kun for å skifte belegg på sleden og ta ut en hund. Det hele tok under et kvarter og han fortsatte mot Kirkenes. Her kom han inn 19 minutter over 01.00. Det vil da si at han til sammen har kjørt en lang distanse på 215km på kun 16 timer og 2 minutter. Dette utgjør da en gjennomsnitts hastighet på 13,44 km i timen. Vi fikk en forklaring på stuntet når han ankom Kirkenes i natt.

Mye å gå på
- Jeg så an hundene i Tana og så at de hadde mye å gå på. Dermed ble det hvile i Tana så jeg kunne kjøre rett gjennom Neiden. Om han bevisst følger taktikken fra vinneråret 2005, smiler Dahl hemmelighetsfullt til. - Selvfølgelig var det planlagt, hva som ikke er planlagt? Men alt er jo også gambling, påpeker han.

Når det gjelder de bak, mener han at de burde stresse. -Alle som tok seksten timer i Tana, må gjøre noe her i Kirkenes. De må enten ta en kortere hvile her eller gamble på at jeg ikke holder. Men i følge han selv er både han og hundene hans i så god form at det ikke skal bli noe bry for deres del. - Det er drømmeforhold! Tror nesten ikke det eksisterer når en står der. Og hundene går som om de ikke har gjort noe annet. Skulle tro de var på en treningstur! forklarte Dahl fornøyd før han fortsatte med hundestellet.

Plager ikke Ørslien
Klokken 03.30, ca. to timer etter Roger Dahl kom Trond Ørslien inn til sjekkpunktet i Kirkenes. At Roger Dahl nå er fremst, plager ikke Ørslien. Han har nemlig en annen plan. - Jeg og Roger kjører to forskjellige konkurranser vi to. Jeg kjører for hytta, han skal vinne løpet, smiler Ørslien lurt.

I følge han selv kunne han også ha klart et slikt stunt om han hadde satset på det.
- Jeg vil ha alle bikkjene med, dermed måtte jeg gi litt hvile for den ene.
De han derimot følger ekstra godt med, er Harald Tunheim og Stein Håvard Fjestad. Det er de som ligger an for å vinne den fristende Saltdalshytta. For det er den sammenlagte vinneren av 100-mila 2008 og 2009 som får denne.

 

 

 Skramstad følger egen taktikk
Bare en liten time etter Ørslien suste Nina Skramstad inn på sjekkpunkt. At Roger Dahl og Trond Ørslien ligger foran, forandrer ikke hennes plan. - Jeg kommer ikke til å endre noe på taktikken nå, vi har lagt en slagplan allerede for to måneder siden og den har jeg tenkt å følge.

Spannet ser bra ut, bortsett fra noen såre og hovne ankler.
- Planen er å dra ut med alle fjorten, skyter Nina inn før hun hurtig fortsetter å stelle spannet.

Partnere