Finnmarksløpet

Webshop

FL1000: Løpsanalyse ut Neiden I

Skrevet av: Ann-Kristin Laeskogen
Dato: 10.03.2009 02:00

Nå når åtte spann har lagt ut fra Neiden I mot Kirkenes har vi sett nærmere på de 8 frontkjørerne. De er fortsatt ikke halvveis i løpet, men et visst inntrykk har man fått av situasjonen.

Roger Dah, Alta, er først i sporet med særdeles friske hunder. De viste ikke antydning til ønske om å oppsøke halmen på Neiden da Roger dro rett ut på sporet etter 9 mils etappen fra Tana. Det er mer enn antydet at Mr. Finnmarksløpet har et svært godt spann i år. Han går bare rundt og smiler i sin nye pensjonisttilværelse. Har gjort dette stuntet før med stort hell. Klar kandidat til seier i årets løp.
Hviletid så langt: 23 t 7 min.

Bjørn-Hugo Kristoffersen, Tana, satser friskt med langhvile i Kirkenes. Er fjorårets Norgesmester i 8-spanns klassen. Skal vel teoretisk ikke være en vinnerkandidat på 1000 km, men hundekjøring er selvsagt mye mer enn teori. Skal i hvert fall ha kreditt for å gå nye taktiske veier og skape liv i løpet.
Hviletid: 23 t 52 min.

Trond Ørslien, Auggedal, kjørte videre med 14 hunder fra Neiden. Trond har mye erfaring, et sterkt spann og en ekstra motivasjon i muligheten til Saltdalshytta. Helt klart kandidat til både Norgesmestertittel og hytte.
Hviletid: 25 t 39 min

Nina Skramstad, Hadeland, er i støtet. Det vi har sett til nå er imponerende. Et kjempesterkt spann, en Nina på hugget. Lot seg ikke stresse ut av kjøreplanen av stuntene på Neiden. Klarer Nina å holde hodet klart og fortsette med samme stålkontroll, er hun også en kandidat til seier i årets 1000 km.
Hviletid:26 t 32 min

Aki Holck, Finland, holder frontkjørerne bra så langt. Erfaren hundekjører med 7.plass fra i fjor. Må regnes med i tetsjiktet også i år.
Hviletid: 25 t 3 min.

Inger Marie Haaland, Fagerheim, har også et svært godt spann. Ville kanskje hatt en enda større fordel i noe mer bustevær da hundene fra Fagerheim er høyfjellstrente året rundt. Men Inger Marie er ei tøff dame med et velutviklet konkurranseinstinkt, og etterhvert bra med langdistanseerfaring. Debutant til tross, hun er åpenbart kandidat til en plass helt i toppen.
Hviletid: 27 t 28 min

Kjell Brennodden, Folldal, er kandidat til det meste i sledehundlangdistanse så lenge han ikke roter seg ut på ville veier. Masse erfaring, gode hunder og rolig som skjæra på tunet. Henger nok med i teten helt til Alta.
Hviletid: 27 t 59 min.

Harald Tunheim, Alta, virker ikke helt i samme slag som i fjor. Det gikk tungt inn til Neiden. Måtte snu og sette ut en hund. Men å avskrive Tunheim på dette tidspunktet i løpet er helt uaktuelt.
Hviletid: 26 t 25 min.

Partnere