Finnmarksløpet

Webshop

FL500: En drøm er gått i oppfyllelse

Skrevet av: Erlend R. Strand
Foto: Marianne H. Erlandsen
Dato: 09.03.2009 21:17

Det var mange fremmøtte som tok imot Ole Sigleif Johansen idet han ankom mål kl 20:17. Det var tydelig at dette var en stor opplevelse for førstegangskjøreren. -Dette er en ønskedrøm som er gått i oppfyllelse, stråler en tydelig rørt Johansen.

Det er slett ingen selvfølge at Johansen står på målstreken blandt topp 10. som var den store drømmen. Han har hatt sin del av uflaks under løpet. Mellom Jotka og Skoganvarre ble spannet hans skremt av et annet hundespann og en av hundene ble svært reservert mot å trekke. Videre mot Levajok kom spannet borti det han beskriver som "et kakefat av kjøtt" etter at noen før ham har snaacet i løypa. Dermed stoppet de første hundene i spannet noe som resulterte i trekkspilleffekt som medførte en kollisjon og skadet håndledd.

På strekket mot Karasjok var det handlerne hans sin tur til å oppleve uflaks da en bil kom ut på veien rett foran dem slik at en kollisjon var uunngåelig. Ironisk nok var det bare flaks som gjorde at dette ikke medførte forsinkede depotsekker for Johansens del. Dessuten har han måttet diskutere med hundene om de skulle holde seg på sporet eller ikke mellom Karasjok og Jergul.

Derfor er det kanskje ikke så rart at det er en overstadig blid Johansen som tar imot skiferplata som alle førstegangskjørere som fullfører får. - Dette er en følelse som ikke kan beskrives, den må oppleves, meddeler en tårevåt Johansen. Og når tilgangen på hunder blir bedre utelukker han slett ikke deltakelse i åpen klasse om et par år. Så får vi håpe han har fått sin del av uhell unnagjort.

Partnere