Finnmarksløpet

Webshop

Glass og kaffe

Skrevet av: Kari Bjørkli Thomassen
Foto: Kari Bjørkli Thomassen
Dato: 10.03.2009 17:49

Den stressfrie sonen Håndverkshuset har i forbindelse med Finnmarksløpet åpnet en filial på Studenthuset City. Der regjerer blant annet daglig leder Line Henriksen og produsent Daniela Salathe.

Finnmarksløpets egne bålkaffe, gensere, buffs og håndtverk av blant annet ull, skinn og glass er gjort nært og tilgjengelig for lunsj-spisende businessfolk og nysgjerrige Finnmarksløpsfrelste. Livet og gleden syder i vinterhagen som ellers fungerer som en separat spisesal. Daniela tar et godt drag og lukter på Finnmarksløpets egne kaffe.

- Mmm, det minner meg om da jeg var på hundetur selv, sier hun og forteller om en tredagerstur fra fjellstue på fjellstue på Finnmarksvidda. Det hun husker best var stillheten og all naturen.

- Det var så fascinerende å stå på sleden å bare høre på hundene som jobbet for å trekke meg og sleden framover. Og å kjenne hvordan forholdet mellom meg og hundene ble bedre fra kilometer til kilometer, forteller hun. Til vanlig jobber hun i sin egen glassfabrikk i Berlevåg, og i disse dager er hun på plass for å gjøre sin del av dugnadsarbeid for Håndverkshuset. De koser seg på jobben sin.

- Her er det bare å komme inn for fine ting og en god latter, smiler damene som også selger billetter til bankettene.

Partnere