Finnmarksløpet

Webshop

FL500: Hundejuntaen

Skrevet av: Erlend R. Strand
Foto: Erlend R. Strand
Dato: 09.03.2009 12:32

Foto: Erlend R. Strand Øyvind Mortensen stiller med et spann bestående av bare ledere. Så de finner seg ikke i å bli befalt å spise.

Matkoppene står urørt hos mange av hundene. Ofte er hundene fremdeles i løpemodus når de kommer frem til sjekkpunkt og orker ikke tenke på mat. Da gjelder det å ha et par triks på lur. -Dette er et hemmelig pulver, smiler Mortensen om boksen han strør fra over maten i matkoppene. Han innrømmer at det har med smaken å gjøre og at dette kan hjelpe på appetitten. Han er uansett ikke bekymret for om hundene får i seg nok mat. Han stopper ofte langs løypa for å gi en liten matbit, såkalt snacking. -Da blir det ekstra viktig å tenke på væskeinntaket på sjekkpunkt. Men det ser også greit ut. Urinen er lys og ingen veterinærer har kommentert noe, forteller han.

- Lita og bitchy
Alle hundene er ledere, men Lisha (5) er den mest dominante og vet å sette andre i respekt. -Hun går lett og fint og får aldri skader, men hun er også lita og bitchy, forteller han. Det ser ikke ut til hun forstår innholdet, for Lisha takker for oppmerksomheten med en nuss. Om hele spannet er ledere, må de isåfall ordnet rangen etter militær modell. Alle hundene har har på seg nye, fine dekken i militært kamuflasjemønster. -Dette er en gave fra Julie Vesterhus, kan Mortensen fortelle.

Mortensen har satt igjen en hund på Jergul. Den var sliten i håndleddene og det spredte seg til skulderen. Bruker han ikke mer enn pålagt hviletid, ventes han å kjøre ut kl 15:17.

Partnere