Finnmarksløpet

Webshop

FL500: -Helt topp!

Skrevet av: Erlend R. Strand
Foto: Erlend R. Strand
Dato: 09.03.2009 12:29

Foto: Erlend R. StrandFinnmarksløpet har alltid fascinert Steinar Kristensen. I år deltar han for første gang på sleden.

Kristensen har så langt sett Finnmarksløpet fra sidelinjen blandt annet som handler for May-Conny Johansen. Denne gangen starter han selv og med egne hunder. -Helt topp, men du verden for et blodslit!, utbryter han på sjekkpunkt Jergul. En hel del utstyr skal medbringes og dommere (TD) kontrollerer dette på hvert sjekkpunkt. -Hadde vært trasig å bli disket for å ha glemt noe til sleden, sier han mens han pakker sammen. Dessuten følger mye slitasjedeler som kan hentes ut på depot på sjekkpunkt. Denne gangen måtte han imidlertid ty til konkurrent Ole Sigleif Johansen for å låne et par underlag til sleden, som han forøvrig også har lånt. -Det er utrolig godt miljø blandt kjørerne. Her e rutrolig greie folk, utdyper han.

 

Til å begynne med var ambisjonen å komme rundt. Når han ser det har gått så bra, kan han like gjerne konkurere. -Det er slutt på turkjøring nå, slår han fast. Selv om Finnmarksløpet alltid har fascinert og deltakelse gir mersmak, er det ikke sikkert han deltar til neste år. -Det ligger enormt mye arbeid bak en deltakelse. Med annen jobb vedsiden av og familieliv, byr det på utfordringer.

 

Til daglig driver Kristensen Jotka fjellstue, og familien driver også med scootere hjemme i Alta. Han har også hjelp av slekt og familie med en onkel og en bror som handlere. -Scooter er en hverdagslig sak, et verktøy. Med hunder har man en helt annen frihet og kan kjøre overalt uten å se seg bak skuldra, ler han. Fra sleden må han uansett se seg bakover for å se om Sven Stabekk henger på. Kristensen startet ut fra Jergul 11:47 og Stabekk 5 minutter etter.

Partnere