Finnmarksløpet

Webshop

FL 500: Spart på kreftene

Skrevet av: Erlend Strand
Foto: Erling Smemo
Dato: 09.03.2009 09:42

Foto: Erling Smemo

Taisto startet ut fra Jergul med 8 hunder i spannet, dvs. to flere enn de to som ligger før  sporet. Dette gir ham et godt utgangspunkt for å kunne ta igjen konkurrentene.

-Jeg har ikke kjørt raskere enn den svakeste hunden har kunnet takle, sier Teisto under forberedelsene til start fra Jergul. Det er derfor han er den første som går ut med alle åtte hundene. Dette gir ham et godt utgangspunkt på den siste etappen inn til mål i Alta. Han mente hundene så gode ut i går kveld, selv om det kan se ut som de kvier seg for å sette igang igjen. -Nu kommer den jävla gubben og skal ha oss til å springe, tenker han høyt mens han fjerner halm og masserer blodsirkulasjonen i musklene. Han har særlig spart på kreftene til Lucifer som pleier å ha gode krefter igjen mot slutten.

Men også Normi, hans snart 4-årige lederhhund, må yte sitt.
-Nå må vi ta litt ansvar her, Normi, beordrer han og dirigerer ham på plass.

Også ringreven selv har sine triks og tar en støyt av ei lita flaske. -Det er magnesium. For gamle gubber mot krampe i benene.

På utsjekkingen møter han Magnus Vian og Ingvild Lakseide som er på vei inn til innsjekk. -Det gjør ingenting å møte noen på vei ut, særlig ikke når det er en legende som Taisto, forteller Vian som har slått følge med Lakseide over Hundevidda inn til Jergul.

Partnere