Finnmarksløpet

Webshop

Ankomst Jergul

Skrevet av: Erlend R. Strand
Foto: Erling Smemo
Dato: 09.03.2009 04:52

Kun ett minutt skiller de to første kjørerne ved ankomst Jergul; en finsk førstereisgutt og en ung veteran med høye ambisjoner.

Arnt Ola Skjerve gikk tidlig forbi og i tet etter Karasjok og kom inn som førstemann allerede klokken 01:12, bare ett minutt foran Ronny Wingren. Skjerve har imidlertid ledet mer, men ledelsen ble spist inn etterhvert. -Han passerte tidlig etter Karasjok og trakk ifra. Jeg ville ikke henge på, forteller Wingren som tror han har tjent bedre på å ha jevn fart. På sjekkpunkt gjorde Skjerve seg fort ferdig med fôring og stell, mens Wingren er ute en andre gang for å gi hovedmåltid. Wingren er godt fornøyd med etappen. Han var litt nervøs ettersom han har hørt at været kan være lunefullt på denne etappen og ikke minst at han måtte sette igjen den viktigste lederhunden i Karasjok. -Dette har vært den morsomste etappen så langt, bedyrer den blide finnlenderen.

Som far, så sønn
Ronny Wingren er sønn av Ole Wingren som kom på 5. plass i 8-spannsklassen ifjor. -Det er min fars hunder men de er enda bedre trent i år og dessuten forsterket med noen yngre, sier han. -Det har gått frort, fryktelig fort. Det er utrolig, forteller Wingren og legger til at han håper hundene holder farten oppe èn etappe til inn til mål i Alta. Det gjør nok Skjerve også som har som mål å vinne komkurransen. For Wingrens del er dette hans første langdistansekonkurranse og er egentlig med for å "se och lär". -Kanskje jeg lærer fort, smiler han.

Partnere