Finnmarksløpet

Webshop

Bernd Helmich gjør det bra

Skrevet av: Erlend R. Strand
Foto: Erling Smemo
Dato: 08.03.2009 22:48

Bernd Helmich er en mann som gjør alvor av det han setter seg fore. For 14 år siden så han en mann på en hundeslede. For tre år siden begynte han med sine egne hunder, og iår er året han starter i Finnmarksløpet for første gang.

Bernd Helmich har gjort det bra så langt i løpet. Det til tross for at det er første gang han deltar i Finnmarksløpet og at spannet består av veldig unge hunder. Dessuten har han bare drevet med egne hunder i tre år. Likevel er han ikke overrasket over at det går så godt. -Det er gode, men unge hunder. Og de presterte godt i Pasvik Trail og Troms Quest, forteller han på sjekkpunkt Karasjok.

Forhistorien starter imidlertid lenge før langdistanseerfaring i Norge. Da han var i det tyske militæret for 14 år siden, var han på øvelse i Trøndelag. Der så han en mann på hundeslede. Det var da tanken slo ham: -hvorfor gå rundt å drasse på all bagasjen på ryggen når man kan ha alt i en pulk og ha hunder til å dra det?! Det skulle imidlertid ta flere år før han startet med egne hunder. Selv om han reiser langt for å konkurrere, medfører ikke det nødvendigvis en stor fan-skare. -Det er ikke som å være popstjerne, akkurat, smiler han avslutningsvis.

Helmich kjørte ut fra Karasjok som åttendemann kl 22:42

Partnere