Finnmarksløpet

Webshop

Rikt kulturtilbud i Tana

Skrevet av: Anita Føleide
Foto: Mathias Skaar
Dato: 08.03.2009 21:43

Søndag var det duket for stor aktivitet på Tana Vintermarked. At Finnmarksløpets kjørere kommer igjennom bygda, er ett av de store høydepunkter.

I løpet av uken som har gått, har Tana hatt en rekke arrangementer på planen. Ponniridning og skirenn for de små, marked, dans og sang er bare noen av aktivitetene. Vi møtte fire gutter som storkoste seg på vintermarkedet. -Vi har vært her hele dagen. Først var vi på marked og spiste godter før vi dro på scootercross. Det var tøft, forteller kompisgjengen. Nå har de nettopp fått med seg hundespannene, som de synes er et av høydepunktene i den spesielle uka.

-Det er artig når det skjer noe, vi liker at det er litt trøkk i bygda, forteller Håvard.

Oddbjørn Gundersen er også i år konferansier på ukas høydepunkt. Dette er hans fjerde år, og selv sier han at han begynner å føle et familiært forhold til løperne som kommer igjennom Tana. -At kjørene kommer igjennom Tana har så mye å si for lokalmiljøet i Tana. Dette er blitt et stort arrangement som samler alle og har blitt en fast tradisjon. Men mens vi snakker med Gundersen blir det svart. Strømmen er gått og arrangementet blir satt på vent.

Dermed ble det noen stressende minutter før strømmen kom tilbake og Gundersen kunne fortsette arrangementet.

Partnere