Finnmarksløpet

Webshop

Trygg med veterinærene

Skrevet av: Erlend R. Strand
Foto: Erlend R. Strand
Dato: 08.03.2009 20:48

Med nærmere tusen hunder i hardt arbeid i terrenget sier det seg selv at denne konkurransen krever sitt veterinærteam. Per Eirik Hem har tatt ferie fra puslete motehunder og jobber frivillig som veterinær for Finnmarksløpet for andre gang.

- Førsteåret gav mersmak, kan han fortelle og mener det er godt kollegie og miljø pluss det at han liker å være ute, som gjør det verdt å komme tilbake i år. På sjekkpunkt Karasjok er det Gisle Mjåtvedts hunder som står for tur. Hundene ser generelt ut til å være i god forfatning.

- Dette er robuste hunder, noe annet enn å håndtere de små familiehundene som er på moten nå, smiler Hem som har sitt daglige virke på smådyrklinikk i Bergen.

Trygghet
Selv om de aller fleste hundene oppfører seg fint, har det hendt seg at noen glefser til.

- De fleste kjørerne er flinke til å si fra om hunder som ikke så godt liker å bli håndtert. Men av og til kan enkelte glefse til, forteller Hem og tar en titt på Jonas, en av Mjåtvedts lederhunder.

- Det er engod trygghet å ha veterinærer som kan vi verdifull informasjon om hundene som ikke alltid er like lett å oppdage selv, forklarer Mjåtvedt mens han legger halm under hundene. Ingen hundekjørere vil risikere å kjøre hundene for hardt for dermed å risikere å måtte ha den i pulken, eller i verste fall å påføre hunden varig skade.

Hem benytter anledningen til å hilse til sine kolleger i Bergen som "må ta til takke med å jobbe med vanlige hunder. Avslutningsvis innrømmer han at det ikke er utenkelig at han blir å se også under neste Finnmarksløp.

Partnere