Finnmarksløpet

Webshop

Flere ut fra Karasjok

Skrevet av: Heidi Myrli /Maiken Bartholdsen
Foto: Mathias Skaar
Dato: 08.03.2009 21:00

Flere av årets kjørere i 8-spann klassen er nå på vei ut fra sjekkpunktet i Karasjok.

Ronny Wingren går ut 20:40, med et lite spann på kun seks hunder. I følge handler Ole Wingren synes Ronny at det er kaldt, men at formen er på topp.

 

Tett på følger Arnt Ola Skjerve, som er forventet å forlate sjekkpunktet 20.48. Antakeligvis med seks hunder. Han tar ut en hund på grunn av at den har haltet underveis og fordi han ikke vil ha den i sleden på grunn av at den vil komme til å hefte farten. Handler Anne Lise Vold mener at dette kommer til å bli tøft. Skjerves form er bra, og humøret er også på topp. Han har sovet veldig godt.

 

Taisto Torneus starter ut 20 minutter bak Skjerve. Hundene er i kjempegod form. De kom logrende inn til sjekkpunktet i Karasjok, og de har spist godt. Han er selv i god form, og hans handler, Steinar Eriksen sier at Taisto er bedre forberedt i dette Finnmarksløpet enn i 2007, da han dessverre måtte bryte i Levajok. Eriksen sier at Torneus har bedre treningsgrunnlag dette året, og har en god sjanse til palleplass. Eriksen har aldri sett kjøreren i bedre form, og mener at han har en fordel i og med at han ligger bak de to første.

 

Elisabeth Edland starter 30 minutter etter Taisto Torneus, det vil si 21:40.

Partnere