Finnmarksløpet

Webshop

Hviletid på 500 km

Skrevet av: Ann Helen Paulsen
Foto: Mathias Skaar
Dato: 08.03.2009 19:34

Hvordan er det egentlig det fungerer med hviletid og utjevningstid for de som kjører 8-spannsklassen? Her er en liten innføring.

I åttespannsklassen i Finnmarksløpet er det 20 timers obligatorisk hvile for alle kjørerne. 6 av disse timene må taes på sjekkpunktet Jergul, mens de resterende 14 timene hvile kan taes på Jotka 1, Skoganvarre, Levajok og/eller Karasjok. Alle timene hvile må taes på sjekkpunkt, hvile ute i trasseen kan ikke regnes i de 20 timene.

For de som starter i åttespannsklassen i Finnmarksløpet, er det en tidsforskjell fra den første som startet ut fra Alta sentrum, Elisabeth Edland, og den som startet ut sist, Gerhard Hirtz, på førtiseks minutter. Disse minuttene må utjevnes før kjørerne starter ut fra Karasjok. Dette betyr at den med startnummer 1 må hvile 46 minutter lengere på Karasjok for å utjevne tidsforskjellen til siste startende kjører.

Om vi da tar en titt på resultatservice, ser vi at Elisabeth Edland kom inn til Karasjok klokken 16:52 og at hun før Karasjok har tatt ut 9 timer og 57 minutter pause. Dette betyr at hun må ta 4 timer og 3 minutter pause i Karasjok for å få de 14 obligatoriske timene før hun starter mot Jergul. I tillegg må hun hvile i 46 minutter for å utjevne tidsforskjellen til kjøreren som startet sist ut fra Alta. Dette betyr at Elisabeth Edland kan starte ut fra Karasjok tidligst klokken 21:38.

Partnere