Finnmarksløpet

Webshop

Folkefest i Karasjok

Skrevet av: Erlend R. Strand
Foto: Erlend R. Strand
Dato: 08.03.2009 18:27

I anledning Finnmarksløpet har lokale krefter tatt initiativ til en folkefest ved Karasjok bru. Nesten 200 mennesker var møtt opp for å få med seg evenementet som foregikk på elvebredden der hundekjørerne passerer på vei til sjekkpunkt Karasjok.

For andre år på rad har lokale krefter stelt i stand folkefest ved Karasjok bru i anledning FInnmarksløpet. Musikk og hundekjøring var bare noe av det som stod på programmet for de nær 200 fremmøtte. I tillegg hadde 8. klasse ved karasjok skole i samarbeid med Åge Gaup, laget sneskulpturer inspirert av Egypts mange landemerker laget snøskulpturer. Arbeidet har tatt over en uke og ble til slutt flotte kulisser og lekeplasser.

Maina Sofie Wergeland Teigmo Charlotte Isaksen

- Dette er ment for alle, sier programleder for evenementet Maina Sofie Wergeland Teigmo. -Alle som har klær til å stå ute, legger hun til. Om vinden var litt kjølig la ikke det noen demper på de som sto på scenen. Rapping av Thomas Hoel og Rolfa slo godt an, selv hos de yngste publikummerne. Showet fant sted på elvebredden ved Karasjok bru, og bare noen titalls meter unna går trasèen for hundekjørerne. Timingen kunne knapt vært bedre, for straks etter at showet var ferdig, passerte første kjører forbi til jubel og applaus fra de fremmøtte.

Rekruttering
Passeringene bør også ha vært til inspirasjon for de mange som selv ville prøve hundekjøring, mange for første gang. På den andre elvebredden hadde nemlig Teigmo Husky åpnet for at selv de minste skulle få prøve seg som hundekjørere med fire hunder i spannet. For Charlotte Isaksen var det derimot ikke første gang og syntes slett ikke det var skummelt eller at det gikk for fort. -Jeg har en hund som heter Delko, men den er hjemme, forteller seksåringen. Hun har også fem andre hunder og kan godt tenke seg å kjøre hund når hun er stor også. Akkurat som utøverne som passerer bare meter unna.

Partnere