Finnmarksløpet

Webshop

Reddende engler på Skoganvarre

Skrevet av: Kari Bjørkli Thomassen
Foto: Privat
Dato: 08.03.2009 14:35

De var på vei til hytta for å se på hundespannene som løpte forbi. I stedet ble de hjelpemannskap for en skadet hundekjører.

Den skadede hundekjøreren vi sikter til er Erle Frantzen.
- Vi kom opp til Øvrevann og var omtrent 2,5 km fra Skoganvarre Camping og jeg så tre hundespann og en person som lå på bakken. En mann vinket til meg så jeg kjørte bort og fikk vite hva som hadde skjedd.

Det forteller Runar Opdahl, mannen vi tidligere har titulert som en ”tilfeldig forbipasserende scooterkjører”. Med seg hadde han sine to barn Alexander (9) og Ingrid (7) som fikk en litt annerledes turopplevelse enn de var vant til.

- Da tok vi ungene ut av sleden og plasserte hundekjøreren i sleden og kjørte henne ned til depotet, forteller han. Barna har tatt hendelsen veldig pent, men Ingrid syntes det var litt skummelt å se at Frantzen lå og ble løftet på. Men i dag tenker hun ikke med på det, hun vet at Frantzen har det bra. Opdahl synes det er helt naturlig å være til hjelp, men har et litt skrått blikk på episoden.

- Det var jo synd det var sånn man skulle delta i Finnmarksløpet, sier han.

Rennleder Don Lyrek ønsker å sende en liten honnør til Opdahl men spesielt til barna.

- Jeg vil gjerne takke de som stoppet for å hjelpe til, det er vi veldig glad for. Spesielt ønsker jeg å takke barna. Jeg så de ble preget av hendelsen, men de var så tapre og modige helt til alt var over, sier Lyrek til pressesenteret.

Partnere